Ktoré dieťa by nemilovalo pizzu? Pokiaľ máte doma malého „bezlepkáča“, určite viete, aké náročné môže byť pripraviť mu jeho obľúbené jedlo v bezlepkovej verzii tak, aby naozaj chutilo. Ako na to?

Známa pekárka Julka Ovšáková pre vás pripravila svoj overený recept na chutnú pizzu bez gluténu, ktorá poteší každý žalúdok. Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

Pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou podľa JULKY

Suroviny:

  • zmes na pečenie bezlepkového pečiva K-free
  • 280 ml teplej vody
  • 1 vajce K-Z lásky k tradícii
  • 25 g čerstvého droždia
  • 20 ml olivového oleja K-Favourites
  • nakrájané paradajky K-Bio
  • chorizo saláma K-Favourites
  • mozzarella
  • soľ, korenie
  • čerstvá bazalka

Postup:

Zmes na pečenie zmiešame s vodou, olejom a droždím. Necháme kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu dáme nakrájane paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Varíme, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme naň chorizo a vložíme do rúry. Pečieme pri 220°C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladáme pokrájanú mozzarellu a dopečieme do chrumkava. Po upečení pridáme navrch bazalku, pokrájame a môžeme ochutnávať.

Náš tip: Produkty privátnej značky K-free, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa u vás doma s lepkom kamarátite alebo nie!