Vedeli ste, že až tretina Slovákov trpí nejakou formou alergie, vrátane potravinovej? Pokiaľ aj vy patríte k tým, ktorí sa nekamarátia s lepkom, vyskúšajte náš tip na chutný obed úplne bez gluténu!

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila cestoviny v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

Bezlepkové penne s kuracím mäsom podľa JULKY

Suroviny:

  • 250 g penne K-free
  • 1 kuracie prsia
  • 1 malá cibuľka
  • soľ podľa chuti K-Classic
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 limetka
  • 125 ml smotany na šľahanie K-free
  • 50 g syru Parmigiano regiano K-Favourites
  • 3 PL olivového oleja K-Favourites
  • bazalka

Postup:

Do vriacej vody pridáme lyžicu soli a dáme variť penne na približne 10 minút. Na olivovom oleji opražíme osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú hotové, odložíme ich nabok na tanier a necháme ho odstáť. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na panvici, kde sa predtým robili kuracie prsia. Pridáme cesnak a limetkovú šťavu, osolíme, okoreníme. Uvarené penne zlejeme, no necháme si trochu vody, ktorú pridáme k omáčke. Nakoniec prilejeme smotanu, postrúhaný syr a bazalku. Môžeme servírovať.

Náš tip: Produkty privátnej značky K-free, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!