Každému z nás sa to občas stane. Do výplaty ďaleko, a v peňaženke doslova zopár drobných. V takejto situácii často zabúdame na predsavzatia, a doma pripravenú večeru ochotne vymeníme za niečo rýchle a priznajme si, nie úplne najzdravšie.

Ako sa hovorí, tu je každá rada drahá. Nákup a príprava rýchlej večere doma však drahá naozaj byť nemusí. Stačí, ak si to najbližšie namierite do najbližšieho supermarketu s našim nákupným zoznamom.

Ako ušetriť pri príprave chutnej večere vám poradí foodblogerka Veronika Čopíková. Doslova za pár eur a z niekoľkých základných surovín pripravila originálny recept, na ktorom si pochutia aj tí, ktorí glutén netolerujú práve najlepšie.

Chrumkavá paradajková bruschetta od Veroniky

Ingrediencie

3 – 4 porcie

500 g cherry paradajok

7 PL panenského olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

1 balenie bezlepkových svetlých žemlí K-free

mozzarella

bazalkové pesto

hrsť lístkov bazalky

soľ a čierne korenie

Postup

  1. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Zalejeme ich olivovým olejom, pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. Necháme pár minút postáť. Následne paradajky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, kým nezmäknú.
  2. Žemle prekrojíme na polovicu, potrieme olivovým olejom, ktorý zostal v miske, a opečieme na grile, panvici alebo vložíme na 10 minút do rúry. Chrumkavé pečivo potrieme pestom, na to dáme plátok mozzarelly, grilované paradajky a lístky čerstvej bazalky.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen na prípravu receptu od Veroniky), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdete pod značkou K-free pod  jednou strechou v Kauflande.