PODĽA TRADIČNEJ KOLONIÁLNEJ RECEPTÚRY
…keď niekedy v 18.storočí kuchárka na plantážach v brazílskom štáte Minas Gerais pridala do zvyšku cesta na sušienky pre pánov nastrúhaný syr a upiekla prvé pagáčiky, netušila, že zakladá storočnú tradíciu PAO de queijo (pau di kejžu), pochúťky, bez ktorej sa dnes v tropickej Južnej Amerike nezaobíde žiadny poriadny večierok, posedenie v reštaurácii, ani káva na rohu ulice…
- PAO chutia najlepšie teplé, keď sa pod jemnou kôrkou syrové cesto trošku ťahá
- PAO sa hodia k vínu i pivu, ideálne na posedenie s priateľmi
- PAO je obľúbená a zdravá desiata pre deti
- PAO neobsahuje farbivá ani konzervanty
- PAO sú prirodzene bezlepkové, originálna receptúra využíva múku vyrobenú z manioku používaného amazonskými indiánmi