Babie leto nás láka k posedeniu na terase pri kávičke. Sladkú bodku za letnými prázdninami si pre vás dnes pripravila Julka Ovšáková.
Spomínate si na sympatickú mladú cukrárku Julku, finalistku známej TV show o pečení? Influencerku a šikovnú cukrárku Julku Ovšákovú, ktorá sa pečeniu venuje s veľkou vášňou, nájdete na Instagrame pod menom Julkine dobrotky.
Aj dnes si pre vás pripravila recept na sladký dezert, na ktorom si určite pochutíte aj v prípade, že sa s lepkom nekamarátite. Všetky suroviny na jeho prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
ČOKOLÁDOVO-HRUŠKOVÝ KOLÁČ OD JULKY
Suroviny na korpus
* 1 bezlepková zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free
* 2 vajcia K-Z lásky k tradícii
* 170 ml bezlaktózového mlieka K-free
* 125 ml slnečnicového oleja K-Classic
Suroviny na krém
* 250 ml bezlaktózového mascarpone
* 120 ml smotany na šľahanie K-free
* 100 g práškového cukru
Suroviny na hruškové pyré
* 2 hrušky
* 1 PL medu
* 1/2 citrónu
Suroviny na ozdobenie
* lieskové orechy
* mikrobylinky hrášku
Postup:
Do misky vysypeme zmes na pečenie, pridáme vajcia, mlieko a olej. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170 °C približne 25-30 minút. Všetky suroviny na krém medzitým vložíme do misky a vyšľaháme z nich tuhý krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou. Hrušky pokrájame na malé kúsky a vložíme spolu s medom a citrónom do kastrólika. Varíme do zmäknutia. Potom ich vymixujeme ponorným mixérom takmer dohladka. Korpus pokrájame na úzke obdĺžniky, navrstvíme naň krém a pridáme hruškové pyré. Ozdobíme lieskovými orieškami, mikrobylinkou hrášku a koláč je hotový. Prajeme dobrú chuť.
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj kauflandkucharka.sk