Na Veľkú noc by na vašom sviatočnom stole určite nemal chýbať ani lahodný dezert. Malým aj veľkým „bezlepkáčom“ určite ulahodíte tradičným biskupským chlebíkom, ktorý sympatická cukrárka a foodblogerka Julka Ovšáková vyladila do sviežej jahodovej podoby.
BISKUPSKÝ CHLEBÍK S JAHODOVÝM KRÉMOM A JAHODAMI
Ingrediencie:
- zmes na pečenie múčnika s čokoládovými vločkami K-free
- 3 vajíčka
- 150 g rozpusteného bezlaktózového masla K-free
- smotana na šľahanie K-free
- 250 g jahôd
- 1 PL kryštálového cukru
- 1,5 PL kukuričného škrobu
- práškový cukor
- jahody a medovka na dozdobenie
Postup:
Zmes na pečenie vyšľaháme s vajíčkami a rozpusteným maslom a primiešame čokoládové vločky. Formu na biskupský chlieb vymastíme maslom. Do formy nalejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre pri 160 °C približne 35-40 minút.
Jahody skaramelizujeme s kryštálovým cukrom a pomixujeme ponorným mixérom. Potom zmes zahustíme kukuričným škrobom, ktorý najprv rozmiešame s trochou jahodovej zmesi, až následne spojíme so zvyškom jahôd, aby sa nevytvorili hrudky. Necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom do tuha a premiešame s jahodovým krémom. Na vychladnutý chlebík navrstvíme krém, ozdobíme jahodami a medovkou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj
kauflandkucharka.sk