Sú také dni, keď sa nestíhame doslova ani najesť. Vtedy nás tradične zachráni balíček cestovín, ktoré sa dajú pripraviť doslova raz-dva. Voňavý recept na bezlepkové špagety aglio e olio pre vás aj dnes pripravila sympatická cukrárka a foodblogerka Julka Ovšáková.
O recepte, ktorý je hotový doslova za pár minút sama Julka hovorí: „Myslím si, že všetci, čo ma poznajú, vedia, že ja a Taliansko proste ideme dokopy, preto sú u mňa cestoviny na pravidelnom poriadku. Tieto, pre mňa s ideálne pripečeným cesnakom a petržlenovou vňaťou, sú rýchlou a chutnou záchranou, keď sa nestíham ani najesť. Ak ani vy nestíhate, ale stále chcete jesť chutne, skúste aj vy tento recept. Všetko potrebné na jeho prípravu nájdete vo vašom Kauflande.“
Suroviny
Špagety K-free
4 strúčiky cesnaku
Hrsť petržlenovej vňate
Chilli
Hrsť parmezánu K-Favourites
Soľ podľa chuti
3 PL vody z cestovín
Postup
1. Cestoviny vložíme do vriacej a poriadne osolenej vody.
2. Cesnak nakrájame na plátky a dáme na rozohriatu panvicu s olejom, pridáme chilli podľa
chuti.
3. Keď sa nám cesnak opraží, pridáme vodu z cestovín a petržlenovú vňať.
4. Následne pridáme precedené špagety a parmezán, poriadne spolu premiešame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj
kauflandkucharka.sk