Bezlepkové red velvet tartaletky
INGREDIENCIE:
250 g bezlepkovej múky Schär MIX B
1,5 ČL prášok do pečiva bez lepku
15 g kakao
260 ml kefír
červené farbivo
120 g zmäknuté maslo
250 g kryštálový cukor
2 vajcia
Plnka:
250 g mascarpone
250 g polotučný tvaroh
3 PL práškový cukor
POSTUP:
V miske si zmiešame sypké suroviny. Vyšľaháme si maslo, cukor a vajíčka. Prišľaháme kefír v ktorom sme si rozmiešali červené farbivo. Do vyšľahanej zmesi preosejeme sypké suroviny. Zamiešame a vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 30 minút. Po upečení si vykrojíme z cesta formičkou tartaletky. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone, tvarohu a práškového cukru. Preložíme si ho do cukrárskeho vrecka a plníme tartaletky red velvet. A máme hotovo.
Dobrú chuť
Eliška Marlengová
Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku