Bezlepkové red velvet tartaletky

INGREDIENCIE:

250 g bezlepkovej múky Schär MIX B

1,5 ČL prášok do pečiva bez lepku

15 g kakao

260 ml kefír

červené farbivo

120 g zmäknuté maslo

250 g kryštálový cukor

2 vajcia

Plnka:

250 g mascarpone

250 g polotučný tvaroh

3 PL práškový cukor

POSTUP:

V miske si zmiešame sypké suroviny. Vyšľaháme si maslo, cukor a vajíčka. Prišľaháme kefír v ktorom sme si rozmiešali červené farbivo. Do vyšľahanej zmesi preosejeme sypké suroviny. Zamiešame a vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 30 minút. Po upečení si vykrojíme z cesta formičkou tartaletky. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone, tvarohu a práškového cukru. Preložíme si ho do cukrárskeho vrecka a plníme tartaletky red velvet. A máme hotovo.

Dobrú chuť

Eliška Marlengová

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/