VIANOČNÁ RED VELVET BEZLEPKOVÁ A BEZMLIEČNA TORTA

INGREDIENCIE:

250 g múky (použila som Liana Cake)

2-3 vajíčka podľa veľkosti

200 g – 300 g práškového cukru (dala som 220 g, aby nebola veľmi sladká)

125 g Hera

8 g holandského kakaa

1 balenie vanilkový cukor

200 – 250 g smotana (použila som kokosovú, množstvo podľa potreby a savosti múky)

1 KL potravinárske červené farbivo

1 PL ocot

1 KL sóda bikarbóna

štipku soli

lekvár – voliteľné

Krém:

500 g mascarpone (použila som Rajo vegan krém)

200 g smotana (použila som Vemondo kokosovú smotanu)

450 g šľahačka rastlinná (použila som sójovú smotanu Rajo z Kauflandu)

práškový cukor podľa chuti, kto má ako rád sladké

POSTUP:

Vyšľahala som si Heru s cukrom, pridala vajíčka. V smotane si zmiešame potravinárske červené farbivo. Postupne pridáme suché prísady k Here s cukrom a smotanu s farbivom.

Tortovú formu som si vymastila Herou a vysypala múkou, pečieme na 170°C. Po upečení som tortu rozkrojila na 3 časti.

Všetky suroviny na krém som zmiešala a tortu naplnila. Ak máte radi aj lekvár môžete tortu osviežiť aj ním. Nakoniec som tortu dozdobila.

Dobrú chuť.

Viera Gažíková 

@wera_gaz

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/