VIANOČNÁ RED VELVET BEZLEPKOVÁ A BEZMLIEČNA TORTA
INGREDIENCIE:
250 g múky (použila som Liana Cake)
2-3 vajíčka podľa veľkosti
200 g – 300 g práškového cukru (dala som 220 g, aby nebola veľmi sladká)
125 g Hera
8 g holandského kakaa
1 balenie vanilkový cukor
200 – 250 g smotana (použila som kokosovú, množstvo podľa potreby a savosti múky)
1 KL potravinárske červené farbivo
1 PL ocot
1 KL sóda bikarbóna
štipku soli
lekvár – voliteľné
Krém:
500 g mascarpone (použila som Rajo vegan krém)
200 g smotana (použila som Vemondo kokosovú smotanu)
450 g šľahačka rastlinná (použila som sójovú smotanu Rajo z Kauflandu)
práškový cukor podľa chuti, kto má ako rád sladké
POSTUP:
Vyšľahala som si Heru s cukrom, pridala vajíčka. V smotane si zmiešame potravinárske červené farbivo. Postupne pridáme suché prísady k Here s cukrom a smotanu s farbivom.
Tortovú formu som si vymastila Herou a vysypala múkou, pečieme na 170°C. Po upečení som tortu rozkrojila na 3 časti.
Všetky suroviny na krém som zmiešala a tortu naplnila. Ak máte radi aj lekvár môžete tortu osviežiť aj ním. Nakoniec som tortu dozdobila.
Dobrú chuť.
Viera Gažíková
@wera_gaz
Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku