Bezlepková Red Velvet s rozvarom z lesného ovocia 

SUROVINY: 

Korpus: 

280 g hladká ryžová múka

60 g kukuričný škrob

20 g kakao

1 čl sódy bikarbóny

štipka soli

120 g maslo izbovej teploty

250 g hnedý mletý cukor

3 vajcia

150 g rastlinný olej

1 čl vinný ocot

200 ml acidofilné mlieko

1 čl potravinárskeho červeného farbiva

štipka mletej vanilky

Krém: 

400 g neochutené nátierkové maslo, 200 g mletý hnedý cukor, štipka vanilky, 100 ml šľahačková smotana, 150 g mascarpone

Rozvar z lesného ovocia: 

250 g mrazené lesné ovocie, 100 g hnedý cukor, 50 g kukuričný škrob, 50-100 ml vody

Na ozdobu: 

Figy, lyofilizované maliny

POSTUP: 

Korpus:

Spolu si preosejeme všetky sypké suroviny na korpus (ryžová múka, kukuričný škrob, kakao, sóda bikarbóna, soľ) a dáme bokom. V mise vymixujeme maslo izbovej teploty s práškovým/pomletým cukrom (ja si hnedý cukor doma meliem). Postupne primixujeme vajcia po jednom. Potom pridávame vinný ocot, acidofilné mlieko, mletú vanilku, červené farbivo a pomaly mixujeme. Nakoniec presypeme sypkú preosiatu zmes a poriadne premiešame mixérom. Pečieme v okrúhlej papierom vystlanej forme o priemere 20 cm. Teplota pečenia je 175 stupňov, ventilátor, 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Vrch zrežeme do roviny (zbytky si odložíme bokom a použijeme na dekoráciu). Korpus prerežeme na 3 rovnaké časti.

Rozvar z lesného ovocia: 

Ovocie s cukrom necháme chvíľku prevrieť, rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme škrob rozmiešaný vo vode. Po chvíľke ovocie zhustne. Necháme vychladnúť v chladničke.

Krém:

Všetky suroviny zmiešame spolu a vymixujeme mixérom na pevný krém.

Plnenie torty:

Na spodok si dáme prvú časť korpusu. Krém budeme nanášať zdobiacim vreckom s okrúhlou špičkou o priemere 1 cm. Na každú vrstvu krému nanesieme aj vychladnutý ovocný rozvar. Toto opakujeme dvakrát. Na tretí vrchný korpus nastriekame už iba vrstvu krému a ozdobíme figami, rozdrobeným zvyšným korpusom a poprášime lyofilizovanými malinami.

Dobrú chuť

Sladká dielňa u Jany

@sladka_dielna_u_jany

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/