BEZLEPKOVÁ RED VELVET TORTA
Červená patrí k Vianociam a práve preto aj na vašom vianočnom stole môže zažiariť tradičná Red Velvet torta.
Cesto:
- 400 g zmes na Red Velvet cake Glutten Free
- 140 g masla
- 4 ks vajce
Krém:
- 200 g smotany na šľahanie
- 300 g syra mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
- Maslo vymiešame domäkka. Pridáme bezlepkový mix a vajcia. Miešajte na strednej rýchlosti 5 minút na hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na štyri časti a pečieme asi 25 minút na 170°C.
- Medzitým si vyšľaháme mascarpone. Pridáme vanilkový extrakt, práškový cukor a dokonale spracujeme. V ďalšej mise si vyšľaháme šľahačku a opatrne ju pridávame do hmoty. Vznikne hustý a nadýchaný krém.
- S pripraveným krémom naplníme vychladnuté korpusy a necháme stuhnúť v chladničke.
Katarína Janíková
ŠKATUĽKA V KUCHYNI
Instagram: @skatulkavkuchyni
https://skatulkavkuchyni1.webnode.sk/
Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku