BEZLEPKOVÁ RED VELVET TORTA

Červená patrí k Vianociam a práve preto aj na vašom vianočnom stole môže zažiariť tradičná Red Velvet torta.

Cesto:

  • 400 g zmes na Red Velvet cake Glutten Free
  • 140 g masla
  • 4 ks vajce

Krém:

  • 200 g smotany na šľahanie
  • 300 g syra mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  1. Maslo vymiešame domäkka. Pridáme bezlepkový mix a vajcia. Miešajte na strednej rýchlosti 5 minút na hladké cesto.
  2. Cesto rozdelíme na štyri časti a pečieme asi 25 minút na 170°C.
  3. Medzitým si vyšľaháme mascarpone. Pridáme vanilkový extrakt, práškový cukor a dokonale spracujeme. V ďalšej mise si vyšľaháme šľahačku a opatrne ju pridávame do hmoty. Vznikne hustý a nadýchaný krém.
  4. S pripraveným krémom naplníme vychladnuté korpusy a necháme stuhnúť v chladničke.

Katarína Janíková

ŠKATUĽKA V KUCHYNI

Instagram: @skatulkavkuchyni

https://skatulkavkuchyni1.webnode.sk/

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/