Sviatky klopú na dvere. Skôr než vypražíte kapra, vyskúšajte niečo menej klasické. Recept s vôňou ďalekej exotiky si aj dnes pre vás pripravila sympatická cukrárka a foodblogerka Julka Ovšáková.
O recepte, ktorý určite nezapadne medzi vianočnú klasiku, sama Julka hovorí: „Tento recept je pre mňa srdcovou záležitosťou, a to nielen preto, že patrí medzi moje obľúbené jedlá. Prvýkrát mi ho pripravila moja sesternica a odvtedy ho musí robiť vždy, keď som u nej na návšteve – je najlepší! Pre vás sme ho spoločne ešte o čosi vylepšili. Verím, že bezlepkový naan poteší nielen bezlepkáčov. Všetko potrebné na jeho prípravu nájdete vo vašom Kauflande.“
Naan
- zmes na pečenie bezlepkového chleba K-free
- 2 PL bieleho jogurtu
- 300 ml teplej vody
- 7 g sušeného droždia
- lyžička soli
- 1PL masla K-free
- koriander
- 2 strúčiky cesnaku
Maslové kura
Na pac
- 2 kuracie prsia
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 lyžička korenia garam masala
- 1 lyžička kurkumy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL curry
- 1 ČL soli
Na omáčku
- 1 konzerva lúpaných paradajok K-Bio
- 1 cibuľa
- 125 g maslo K-free
- 1 ČL škorice
- 1 ČL Korenie garam masala
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL kari
- 1 ČL soli a korenia
- 150 ml smotany na šľahanie K-free
Postup
1. Zmiešame zmes na pečenie bezlepkového chleba K-free s bielym jogurtom, teplou vodou, sušeným droždím a soľou a necháme kysnúť približne pol hodinu.
2. Zatiaľ si roztopíme maslo na ktorom mierne orestujeme pretlačený cesnak a posekaný koriander.
3. Rozohrejeme si panvicu, na ktorej roztopíme lyžicu masla a z každej strany opražíme vytvarované cesto.
4. Opražené naany potrieme maslom s cesnakom a koriandrom.
5. Kuracie prsia nakrájame na kocky a z bieleho jogurtu a zmesi korenia (lyžička kurkumy, curry, garam masala a soli) spravíme pac, v ktorom necháme mäso odstáť 3- 4 hodiny)
6. Na rozohriatu panvicu dáme lyžicu masla a opražíme napacované kuracie prsia.
7. Orestované mäso dáme nabok a na tú istú panvicu pridáme lyžicu masla a cibuľku, ktorú do zlatista opražíme.
8. Spravíme si znova zmes korenín, do ktorej však pridáme aj škoricu a zázvor, premiešame a zmiešame s cibuľkou.
9. Následne suroviny zalejeme lúpanými paradajkami a necháme podusiť. Keď sa omáčka trošku zredukuje, prilejeme smotanu na šľahanie a orestované mäso. Chvíľku podusíme a na záver primiešame maslo.
10. Na tanier naservírujeme maslové kura a naan. Posypeme nasekaným koriandrom a pridáme lyžicu kyslej smotany. Podávať môžeme aj s ryžou.
Prajeme dobrú chuť!
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj
kauflandkucharka.sk