Sviatky klopú na dvere. Skôr než vypražíte kapra, vyskúšajte niečo menej klasické. Recept s vôňou ďalekej exotiky si aj dnes pre vás pripravila sympatická cukrárka a foodblogerka Julka Ovšáková.

O recepte, ktorý určite nezapadne medzi vianočnú klasiku, sama Julka hovorí: „Tento recept je pre mňa srdcovou záležitosťou, a to nielen preto, že patrí medzi moje obľúbené jedlá. Prvýkrát mi ho pripravila moja sesternica a odvtedy ho musí robiť vždy, keď som u nej na návšteve – je najlepší! Pre vás sme ho spoločne ešte o čosi vylepšili. Verím, že bezlepkový naan poteší nielen bezlepkáčov. Všetko potrebné na jeho prípravu nájdete vo vašom Kauflande.“

Naan

  • zmes na pečenie bezlepkového chleba K-free
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 300 ml teplej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • lyžička soli
  • 1PL masla K-free
  • koriander
  • 2 strúčiky cesnaku

Maslové kura

Na pac

  • 2 kuracie prsia
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžička korenia garam masala
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL curry
  • 1 ČL soli

Na omáčku

  • 1 konzerva lúpaných paradajok K-Bio
  • 1 cibuľa
  • 125 g maslo K-free
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL Korenie garam masala
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL kari
  • 1 ČL soli a korenia
  • 150 ml smotany na šľahanie K-free

Postup

1. Zmiešame zmes na pečenie bezlepkového chleba K-free s bielym jogurtom, teplou vodou, sušeným droždím a soľou a necháme kysnúť približne pol hodinu.

2. Zatiaľ si roztopíme maslo na ktorom mierne orestujeme pretlačený cesnak a posekaný koriander.

3. Rozohrejeme si panvicu, na ktorej roztopíme lyžicu masla a z každej strany opražíme vytvarované cesto.

4. Opražené naany potrieme maslom s cesnakom a koriandrom.

5. Kuracie prsia nakrájame na kocky a z bieleho jogurtu a zmesi korenia (lyžička kurkumy, curry, garam masala a soli) spravíme pac, v ktorom necháme mäso odstáť 3- 4 hodiny)

6. Na rozohriatu panvicu dáme lyžicu masla a opražíme napacované kuracie prsia.

7. Orestované mäso dáme nabok a na tú istú panvicu pridáme lyžicu masla a cibuľku, ktorú do zlatista opražíme.

8. Spravíme si znova zmes korenín, do ktorej však pridáme aj škoricu a zázvor, premiešame a zmiešame s cibuľkou.

9. Následne suroviny zalejeme lúpanými paradajkami a necháme podusiť. Keď sa omáčka trošku zredukuje, prilejeme smotanu na šľahanie a orestované mäso. Chvíľku podusíme a na záver primiešame maslo.

10. Na tanier naservírujeme maslové kura a naan. Posypeme nasekaným koriandrom a pridáme lyžicu kyslej smotany. Podávať môžeme aj s ryžou.

Prajeme dobrú chuť!

Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj   
kauflandkucharka.sk