Sezóna voňavých paradajok je v plnom prúde. Ak neviete, čo s nimi, máme pre vás ďalší chutný recept od Julky Ovšákovej.
Recept na voňavú letnú polievku ocení každý milovník paradajok. A v kombinácii s pečenou žemľou bez gluténu si na nej pochutí aj váš malý „bezlepkáč“. Recept s vôňou leta si aj dnes pre vás pripravila sympatická finalistka známej TV show o pečení, Julka Ovšáková. Všetky suroviny na jeho prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK, ČERVENEJ PAPRIKY, CESNAKU A CIBUĽKY A PEČENEJ ŽEMLE SO SYROM A ROZMARÍNOM
Ingrediencie:
- 6 veľkých paradajok
- 1 červená paprika
- 1 cesnak
- 1 cibuľa
- olivový olej K-Favourites
- 150 ml smotany na varenie K-Classic
- 1 PL kyslej smotany K-Classic
- 1 PL masla K-free
- soľ a korenie
- 1 balenie svetlých žemlí K-free na dopek
- rozmarín
- čedar K-Favourites
Postup:
Do zapekacej misy naukladáme prekrojené paradajky, papriku, cesnak a cibuľu. Polejeme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý rozmarín. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 30 minút.
Žemle prekrojíme, poukladáme na ne syr a posekaný rozmarín a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Po upečení zeleninu rozmixujeme dohladka a varíme v hrnci. Zjemníme smotanou na varenie a lyžicou masla. Polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany a opečenými žemľami so syrom. Prajeme dobrú chuť.
Pre viac inšpirácie na recepty bez gluténu (nielen od Julky Ovšákovej) navštívte aj kauflandkucharka.sk.