Na prípravu makovej bezlepkovej torty s višňami od kuchára Pepe potrebujete tieto ingrediencie

300g čerstvo pomletého maku
4 bio vajcia
100g masla
120g med
100g biely jogurt alebo kyslá smotana
150ml smotany na šlahanie
250g mascarpone
200g vykôstkovaných višní
50g višňového džemu
1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa
štipka soli

Postup:

Vajcia rozdelíme. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, roztopené a vychladnuté maslo, jogurt. Dôkladne premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a upečieme. 170ºC približne 40 minút. Skúška špáratkom.Po upečení korpus necháme aj vo forme približne 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberieme. Na mriežke necháme dôkladne vychladnúť.

Korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, navrstvíme višne, potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky a mascarpone a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch potrieme džem a celý koláč (vrch aj boky) potrieme zvyšným krémom…Potretý koláč môžeme posypať pomletým makom a dáme dobre vychladiť aby sa všetky komponenty dobre spojili.