Pripravené z kvalitných surovín, praktické na cesty, do školy, do práce, na výlet, či na desiatu. Také sú chutné müsli tyčinky, ktoré si podľa receptu od Veroniky Čopíkovej pripravíte raz-dva aj doma. A čo je veľké plus, jej recept si môžu s chuťou dopriať aj malí a veľkí, ktorí sa „nekamarátia“ s gluténom.
Ingrediencie
na 20 tyčiniek
250 g bezlepkového čokoládového müsli K-free
150 g orechov
100 g sušeného ovocia
100 g arašidového masla
100 g medu
50 g jablkového pyré
2 zrelé banány
štipka soli
Postup
1. Do misky vložíme čokoládové müsli, zmes nasekaných orechov (napríklad lieskovcov, arašidov a mandlí), na menšie kúsky nakrájané sušené ovocie (napríklad marhule, datle a čučoriedky), štipku soli a lyžicou premiešame. Pridáme tekuté ingrediencie – arašidové maslo, med, jablkové pyré a banány rozpučené na kašu. Lyžicou dôkladne premiešame, aby sa tekuté a suché ingrediencie dobre prepojili.
2. Zmes dáme na menší plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou rozprestrieme po celom plechu na rovnakú hrúbku. Trochu ju postláčame. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 až 30 minút, kým začnú byť okraje tyčinkovej zmesi zlatisté. Zmes vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutú nakrájame na približne rovnaké müsli tyčinky.
Náš tip:
Všetko potrebné (nielen na domáce müsli tyčinky od Lenivej kuchárky), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.