Aj vy tak veľmi milujete cestoviny? Inšpirujte sa našim receptom, v ktorom im sekundujú jemné chute paradajok a tuniaka, ukryté pod neodolateľnou chrumkavou kôrkou z pecorina. Ak použijete tie správne cestoviny, nemusíte sa báť ani vtedy, ak lepok práve netolerujete.

Jedlo ako stvorené na letné večerné stolovanie na taliansky spôsob máte hotové za menej než 45 minút. A nemusíte sa ho báť ani vtedy, ak máte intoleranciu na lepok. Recept pripravila food blogerka Lenivá kuchárka.

Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.

Zapekané cestoviny s tuniakom podľa Lenivej kuchárky

INGREDIENCIE

na 2 porcie

250 g bezlepkových penne K-free

1 šalotka

80 g tuniaka v olivovom oleji

400 g konzervovaných paradajok/passaty

75 g strúhanej mozzarelly K-Classic

30 g syra pecorino

1 PL panenského olivového oleja K-Bio

soľ a čierne korenie

štipka čili

hrsť cherry paradajok

hrsť lístkov bazalky

POSTUP

Na zohriatom olivovom oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.

Paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a následne ju pridáme k cestovinám. Cestoviny posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Pred vložením do rúry vyhriatej na 200 °C posypeme cestoviny pecorinom, aby sa navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať zopár cherry paradajok. Cestoviny pečieme 20 minút. Hotové zapekané cestoviny podávame ozdobené lístkami bazalky.

Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezlepkové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.