Ak ste si doma ešte nikdy nevyrábali vlastné bazalkové pesto, teraz je na to ten správny čas. Spoločne s foodblogerkou Lenivou kuchárkou vás naučíme, ako ho pripraviť naozaj jednoducho a rýchlo. A rovno si na ňom môžete pochutnať napríklad v cestovinovom šaláte, v kombinácii s chrumkavou letnou zeleninkou.

Tento recept zasýti, no nezaťaží. Cestovinový šalát podľa Lenivej kuchárky si totiž jednoducho pripravíte aj v bezlepkovej alternatíve. Stačí siahnuť po bezgluténových cestovinách K-free z Kauflandu.

Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.

Cestovinový šalát s bazalkovým pestom podľa Lenivej kuchárky

INGREDIENCIE

na 4 porcie

500 g bezlepkových fusilli K-free

10 cherry paradajok

5 reďkoviek

3 šalátové baby uhorky

150 g čerstvého šalátového syra

125 g mini mozzarelly K-Classic

jarná cibuľka

hrsť bazalky

Bazalkové pesto

100 ml panenského olivového oleja K-Bio

50 g vlašských orechov

30 g lístkov bazalky

30 g syra pecorino

štipka soli

POSTUP

Do stolného mixéra nalejeme olivový olej, pridáme vlašské orechy, bazalku, pecorino a štipku soli a rozmixujeme do hladkej konzistencie. Vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Cestoviny preložíme do šalátovej misy a dobre premiešame s pripraveným bazalkovým pestom. Pridáme na menšie kocky nakrájaný čerstvý syr, guľôčky mozzarelly a nakrájanú zeleninu – cherry paradajky, šalátové baby uhorky a reďkovku. Na záver šalát dochutíme kolieskami jarnej cibuľky a hrsťou lístkov bazalky.

Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezlepkové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.