Jemná chuť al dente cestovín, obalená v prenikavých syrovo-vaječných tónoch, ktorým kraľuje do šťavnata opečená slaninka. To je dokonalá chuť cestovín, ako ju poznáme z potuliek po Taliansku. Dovolenky v krajine mnohých gurmánskych pokladov sa tak skoro nedočkáme, ale tejto voňavej dobroty sa nemusíte vzdať ani teraz. A to ani v prípade, že je lepok vašim nepriateľom! Ak patríte aj vy medzi milovníkov dokonalých cestovín, tento recept od food blogerky Lenivej kuchárky jednoducho potrebujete ochutnať.
Je úžasné, aká rýchla a jednoduchá môže byť príprava takého delikátneho jedla, akými sú Špagety Carbonara. A to aj v prípade, že trpíte celiakiou, či alergiou na lepok. Stačí vymeniť klasické cestoviny za bezgluténové, ktoré vo výraznom oranžovom balení pod značkou K-free nájdete v každom Kauflande.
Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.
Bezgluténové Špagety Carbonara á la Lenivá kuchárka
INGREDIENCIE
na 2 porcie
- 250 g bezgluténových špagiet K-free
- 80 g oravskej slaniny
- 2 celé vajcia
- 2 žĺtka
- 60 g pecorina
- 30 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
POSTUP
Do veľkého hrnca dajte variť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, osoľte ju, premiešajte a pridajte špagety. Kým sa špagety varia, na hlbokej panvici opečte na kocky nakrájanú slaninu a v menšej miske vidličkou rozšľahajte celé vajcia so žĺtkami a nastrúhaným pecorinom.
K chrumkavej slanine pridajte scedené špagety uvarené al dente, premiešajte a odstavte zo sporáka. K ešte horúcim špagetám prilejte rozšľahané vajcia a rýchlo vidličkou miešate, až vám vznikne krémová omáčka.
Hotové špagety Carbonara okoreňte, posypte nastrúhaným parmezánom a ozdobte hrsťou nasekanej petržlenovej vňate.
Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezlepkové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.