Mnohí z nás sa s Ajvarom zoznámili v obľúbenej dovolenkovej destinácii našincov, v Chorvátsku, kde je považovaná za tradičnú a vychýrenú chuťovku tamojšej kuchyne. Je vyhľadávanou pochúťkou vegánov a vegetariánov. Ajvar Podravka sa totiž vyrába iba z červených paprík a baklažánov. Navyše, vďaka jeho špecifickej a lahodnej chuti sa dá použiť na mnoho spôsobov: ako zeleninová príloha, chutná nátierka na pečivo, ku grilovaným jedlám, na varenie, pečenie alebo do šalátov. Vďaka šetrnému procesu pasterizácie si zachováva 100% chuti a cenné vitamíny. Ajvar jemný a Ajvar pikant obsahujú iba prírodné ingrediencie bez konzervantov, bez lepku, alergénov či umelých aróm. Vychutnajte si slnkom pobozkanú zeleninu z Chorvátska v Ajvare od Podravky! Viac na www.podravka.sk.

Ajvar jemný Podravka: 2,29 €/ 350 g

Ajvar pikant Podravka: 2,29 €/ 350 g

https://www.lenvarspodravkou.sk/sk/vyrobky/ajvar/ajvar-jemny

Kaviár vegánov a vegetariánov

Ajvar je skutočným pokladom dozretým pod horúcim stredomorským slnkom. Práve vďaka Chorvátsku a jeho gurmánskemu umeniu pozná túto lahodnú zeleninovú prílohu celý svet! Červené papriky sa zberajú raz ročne a sú spracované do 3 hodín od dovezenia do továrne v chorvátskom meste Kalnik. Šetrným procesom pasterizácie si Ajvar Podravka zachováva prirodzenú chuť i vôňu zeleniny a najmä vysoký obsah vitamínov a minerálov. Vedeli ste, že v jednom 350 g pohári Ajvaru je spracovaných 7 červených paprík a len 100 g tejto pochúťky pokryje doporučenú dennú dávku vitamínu C?

Nielen pre tieto vlastnosti, ale aj pre čisto prírodné zeleninové ingrediencie a početné možnosti jeho využitia v kuchyni je Ajvar prezývaný kaviárom vegánov a vegetariánov.

Ajvar jemný a pikant

Ajvar jemnýAjvar pikant nesmú chýbať na záhradnej párty a pri grilovaní mäsa a zeleniny ako omáčka či ako chutná nátierka na ugrilovanom chlebíku. Táto zeleninová pochúťka sa dá však využiť na množstvo ďalších spôsobov! Skúsili ste niekedy marinovať mäsko práve pomocou Ajvaru? Len smelo do toho! Učíte sa totiž priamo od chorvátskych majstrov. Ajvar je veľmi chutnou a nízkokalorickou prílohou, alternatívou omáčky v šalátoch či dipu k pečeným a vareným jedlám. Dokonca ho môžete použiť ako zeleninový základ pri varení.

Viac na www.podravka.sk.