Vedeli ste, že aj káva má svoj medzinárodný deň? Ten si každoročne pripomíname 1. októbra. Oslávte ho tento rok štýlovo s novinkou od značky KitchenAid – kávovarom na prípravu kávy za studena z radu ARTISAN. Káva, ktorú za pomoci tohto prístroja pripravíte, sa vyznačuje jemnou a vyváženou chuťou, ktorú si zamilujete. Oproti klasickej horúce alebo ľadovej káve nie je taká horká a je menej kyslá.

KitchenAid ARTISAN je nový kávovar na prípravu kávy za studena, vďaka ktorému si môžete vychutnať studenú kávu dokonca priamo z chladničky – umožňuje to vstavaný kohútik z nerezovej ocele. Princíp prípravy je jednoduchý – čerstvo mletú kávu stačí pridať do kávovaru, zaliať studenou vodou a nechať pomaly lúhovať 12-24 hodín. Výsledkom je silný kávový koncentrát s jemnou a vyváženou chuťou. Je možné ho piť čistý alebo ďalej miešať s vodou, mliekom či ľadom. Výhodou je, že takto pripravená káva zostáva čerstvá v chladničke až po dobu dvoch týždňov. Kávovar možno tiež použiť na prípravu čajového koncentrátu, kedy je doba lúhovania čaju v studenej vode po dobu 6 – 12 hodín.

Tip: kávový koncentrát môžete využiť na prípravu obľúbených dezertov, napríklad talianskeho tiramisu.
Kávovar na prípravu kávy za studena KitchenAid ARTISAN v elegantnej kombinácii skla a nerezovej ocele je jednoduchý na obsluhu i údržbu. Hodí sa do akejkoľvek chladničky či na pracovnú dosku. Hliníkové držadlo zabezpečí jednoduchú a pohodlnú manipuláciu so spotrebičom, preto si môžete vychutnať kávu za studena kdekoľvek.

Kávovar na prípravu kávy za studena KitchenAid ARTISAN si môžete zakúpiť u oficiálneho distribútora na stránke www.kitchenaid.cz len za 149 Eur.