250_mora_chladnicka

Značka MORA symbolizuje kvalitné, spoľahlivé a mimoriadne praktické spotrebiče za dostupné ceny. Na trhu pôsobí viac než 190 rokov.

Výrobky tradičnej značky sú spotrebiteľmi cenené pre vysokú úroveň technického spracovania, ľahkú údržbu a obsluhu. V rokoch 1996 až 1997 získala MORA certifikát kvality ISO 9001 na výrobu varnej techniky a neskôr aj ISO 9001 na výrobu techniky na vykurovanie. Sortiment značky MORA v súčasnosti zahŕňa vstavané spotrebiče všetkých druhov, sklokeramické a indukčné varné dosky, mikrovlnné rúry, chladničky, umývačky riadu, odsávače pár, samostatne stojace sporáky aj malé domáce spotrebiče. Nie je teda nič ľahšie, ako vybaviť celú kuchyňu v jednotnom štýle „MORA“.

MORA je jednou z najstarších značiek nielen v Slovenskej republike, ale aj vo svete medzi výrobcami bielej techniky. Zrodila sa v roku 1825 a produkty pre domácnosť začala vyrábať okolo roku 1908. Prvý plynový sporák pochádza z roku 1919, v ďalších rokoch nasledovali spotrebiče z oblasti varenia aj technika na vykurovanie, najmä plynové kotle a prietokové ohrievače. Najvýznamnejším míľnikom v 21. storočí bol pre spoločnosť rok 2005, kedy sa MORA MORAVIA stala členom skupiny Gorenje group. V tom istom roku sa v podniku začali vyrábať sklokeramické a indukčné varné dosky. O 3 roky neskôr boli na trh uvedené nové sporáky 5. generácie. Rok 2010 privítala spoločnosť MORA opäť novinkami. Začala sa výroba nového radu sklokeramických dosiek DOMINO a o rok neskôr odsávačov pár pre celú skupinu Gorenje group.

Vďaka dlhoročnej tradícii MORA svojich zákazníkov dobre pozná a dokáže výrobky prispôsobiť ich požiadavkám a životnému štýlu. Výsledkom je moderný a funkčný dizajn, logické a intuitívne ovládanie, spoľahlivosť, odolnosť a dlhá životnosť.  Ďalšou výhodou je servisné pokrytie po celej Slovenskej republike.

Spoločnosť je zapojená aj do unikátneho projektu Zelená firma, v rámci ktorého poskytuje svojim zamestnancom možnosť zbaviť sa svojich starých spotrebičov prostredníctvom zberného boxu. MORA tak prispieva k ochrane životného prostredia. Firma má bohatú tradíciu a stavia na skúsenostiach, ktoré si odborníci odovzdávajú z generácie na generáciu.

Viac na www.mora.sk

960_mora_rura

zdroj MORA