Prinášame vám ďalší z receptov, ktoré nám do redakcie poslala slečna Bea. Ďakujeme, nech sa páči a nech vám chutí.

Bezlepková Mexikána s chlebovými plackami
Na chlebové placky potrebujeme:
• 400 g bezlepkovej múky (vhodná je PROMIX®-CH špeciál na chlieb, lebo už obsahuje aj rascu, ale je možné použiť aj inú bezlepkovú múku)
• 2 dcl vlažnej vody
• 1 dcl oleja
• 1 ČL jedlej sódy
• ½ ČL mletej rasce
• ½ červenej cibule
• 1 ČL mletého koriandra
• 1/2 ČL soli
• ČL vegety
• nasekanú petržlenovú a zelerovú vňať, pažítku

Postup:
Do misky dáme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Ak sa lepí, pridávame postupne múku, kým sa nám pekne neoddeľuje od misky. Vypracované cesto necháme chvíľku odpočívať. Po asi 10 – 15 minútach si z cesta odoberáme kúsky, z ktorých na pomúčenej doske rukou tvarujeme chlebové placky. Tieto z oboch strán opekáme na suchej panvici.

Chlebové placky je možné papkať aj s doma vyrobeným obľúbeným dipom
Na mexikánu potrebujeme:
• pór a ½ červenej cibule
• 1 strúčik cesnaku
• bielu fazuľu (môže byť sterilizovaná)
• červenú fazuľu
• stopkový zeler
• kečup
• vodu
• čierne korenie, čili, vegetu
• 2 ks neúdené eggcheese schmaky

Postup:
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu s pórom do sklovita, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, ktorý na panvici len prehrejeme. Pridáme asi 4 PL kečupu a cca 1dcl vody. Pridáme na kocky nakrájanú 1 stonku zeleru a chvíľu povaríme. Do tejto zmesi pridáme vopred uvarenú alebo sterilizovanú plechovku bielej a červenej fazule, osolíme, okoreníme. Na záver pridáme na kocky nakrájané schmaky. Už len prihrejeme, nevaríme.
Podávame s chlebovými plackami, alebo opečenými zemiačkami, či zelerovými hranolčekmi.

Dobrú chuť!

1_mexiko