16V tropických krajinách je kokosová voda výstižne nazývaná “stromom života”.  Domorodé kmene ňou bežne hasili smäd a stroskotancom neraz zachránila životy. Najkvalitnejšia kokosová voda pochádza z mladých zelených kokosových orechov. Táto číra tekutina je v podstate zmenená dažďová voda, ktorá vzniká filtračnou schopnosťou vlákien kokosového orecha počas procesu rastu a zrenia.

Súčasné výskumy hovoria o kokosovej vode v superlatívoch a prisudzujú jej nutričným hodnotám nesporne pozitívne účinky na ľudské zdravie. Moderná veda vyzdvihuje kokosovú vodu pre jej hydratačné účinky a odporúča ju ako ideálny nápoj s prívlastkom izotonický nielen pre športovcov, ale aj osobám po ťažkej fyzickej práci.

Kokosová voda obsahuje pre život dôležité elektrolyty (draslík, vápnik, horčík, sodík a fosfor), ktoré ovplyvňujú množstvo vody v našom tele, kyslosť organizmu (pH), svalovú činnosť a ďalšie dôležité procesy v našom organizme.
Kladiete si otázku prečo?

Draslík – prispieva k správnej činnosti svalov a nervov, ovplyvňuje činnosť srdca, znižuje krvný tlak, reguluje funkciu obličiek, udržuje rovnováhu tekutín v tele, má vplyv na produkciu bielkovín a na získavanie energie zo sacharidov.

Vápnik – je základom silných kostí a zubov, podporuje vstrebávanie železa a spolu s horčíkom zmierňuje nespavosť.

Horčík
–  pomáha pri únave a strese, je nevyhnutný pre koncentráciu a výkonnosť, uvoľňuje nervový systém, podporuje činnosť svalov a spolu s vápnikom spevňuje kosti. Podporuje činnosť enzýmov a podieľa sa pri výžive buniek.

Sodík – reguluje osmotický tlak a zachováva rovnováhu medzi kyselinami a zásadami v organizme. Umožňuje prenos nervových vzruchov, upravuje prácu svalov a ich dráždivosť.

Fosfor – ovplyvňuje činnosť mozgu a nervstva. Spolu s vápnikom je dôležitým stavebným prvkom kostí a zubov.

Prinášame na trh nový nápoj s blahodarnými účinkami pre:

ZDRAVIE

• podporuje trávenie – napomáha absorpcii živín a zúčastňuje sa na samot-nom trávení vďaka obsahu bioaktívnych enzýmov. Môže mať aj laxatívne účinky, ak sa konzumuje v príliš veľkom objeme.
• prírodný prostriedok na „alkoholovú opicu“ – ak ste to  prehnali s pitím alkoholu, vypite trocha kokosovej vody. Upokojí vám prekyslený žalúdok.
• zvyšuje imunitu – má antibakteriálne a antivírusové účinky, čím zvyšuje imunitu organizmu v boji s infekciami ako chrípka a nachladnutie.

KRÁSU
• má anti – aging vlastnosti – zvlhčuje pokožku, zabraňuje jej starnutiu, bojuje proti vráskam.
• jej pravidelné pitie dáva suchej a smädnej pokožke stratenú žiaru a život.
• je elixírom pre vlasy – obsahuje živiny potrebné pre udržanie lesku vlasov a ochranu vlasových korienkov.

OSVIEŽENIE 
• kokosová voda je lahodná a osviežuje telo aj myseľ.
• organizmus hydratuje účinnejšie ako voda.
• pomáha doplniť energiu a vitalitu.

K_a_R_registrovane_logo_copy

14556389071