Domáci lekár pre ženy

Zdravé stravovanie, očistné kúry, zlepšenie činnosti mozgu, kamene v obličkách, kŕčové žily… to je len pár kapitol v novinke Domáci lekár pre ženy. Známa poľská lekárka a liečiteľka tentoraz pozýva do svojej ordinácie zdravia všetky dámy. Analyzuje typické ženské choroby a ich príčiny, poskytuje osvedčené metódy liečby, ale predovšetkým sa zameriava na prevenciu ochorení.

Autorka Jadwiga Górnicka je popredná poľská odborníčka a popularizátorka vedomostí o prírodnej medicíne a potrebe života v harmónii s prírodou. Počas svojej praxe vyliečila prírodnými metódami tisícky pacientov – a boli medzi nimi aj takí, ktorých ťažkosti sa považovali za nevyliečiteľné.

V novinke Domáci lekár pre ženy vysvetľuje ženám, ako sa správne stravovať, ako často a aké preventívne vyšetrenia treba absolvovať a, samozrejme, ako sa starať o svoju krásu. Táto kniha je výborná voľba pre každú modernú ženu bez rozdielu veku, ktorá dbá o seba a chce zostať zdravá!

V knihe Domáci lekár pre ženy okrem iného nájdete:
– ako fungujú flavonoidy, ktoré sú receptom na mladosť?
– chelácia – spôsob vyčistenia krvi od usadenín
– nádory: metóda Rudolfa Breussa
– čo pomáha pri bolestiach hlavy a migréne
– ako lieči cysty a nádory prsníkov?
– ako vzniká halux a ako ho liečiť?
– ako zatočiť s nadmerným potením, či mykózou?

TUKY
Podobne ako sacharidy, aj tuky sú zdrojom energie. Dodávajú jej približne 30 %. No kým 1 g sacharidov dodá 4 kcal, 1 g tukov dodá až 9 kcal. Pri spaľovaní prebytočného tuku v organizme vznikajú toxické zlúčeniny, ktoré pečeň musí zneutralizovať, aby sa mohli vylúčiť.

Napriek tomu sú tuky nevyhnutné, pretože vďaka nim telo dokáže vstrebať veľa vitamínov, ako napríklad vitamíny A, E, D, K, ktorých nedostatok prináša iné nežiaduce účinky. Najzdravšie tuky sú nenasýtené mastné kyseliny, niekedy označované aj ako vitamín F, ktoré si telo nedokáže samo vyrobiť. Dodávame mu ich v rybích a rastlinných tukoch. Tuk bohatý na nenasýtené mastné kyseliny je v poľskej kuchyni už dlho známy – je to ľanový olej lisovaný za studena. Nenasýtené mastné kyseliny pôsobia proti ateroskleróze, kým nasýtené, živočíšne mastné kyseliny sú hlavným vinníkom zodpovedným za upchávanie ciev (aterosklerózu), podobne ako cholesterol a triglyceridy, ktoré sú obsiahnuté v tukoch živočíšneho pôvodu. Nenasýtené mastné kyseliny sú účinné len jeden mesiac, potom olej zožltne. Ak teda máme možnosť kúpiť čerstvý olej, napríklad na farmárskych trhoch, skonzumujme ho. V opačnom prípade je lepšie kúpiť čerstvé ľanové semienka, rozomlieť ich s prídavkom cukru a uschovať v chladničke, ale nie na dlhšie ako jeden mesiac.

Viac sa dočítate v novinke Domáci lekár pre ženy.

 

Domáci lekár pre mužov

Kniha Domáci lekár pre mužov ponúka vyše 200 strán rád a tipov ako znížiť hladinu cholesterolu, ako si udržať správnu hmotnosť, odpovie na otázku koreniť či nekoreniť? alebo čo je glutatión.

V tejto knihe si autorka pozorne všíma zdravie pánov, analyzuje príčiny najčastejších mužských ochorení, informuje o účinných metódach ich prevencie a liečby.
Poradí pánom, ako sa zbaviť brucha, ako zvládnuť andropauzu alebo ako cvičiť pri problémoch s prostatou.

V knihe Domáci lekár pre mužov nájdete okrem iného:
– zásady správneho stravovania
– tréning na odstránenie brušného tuku a redukčné diéty
– tipy, ako cvičiť a ako správne dýchať
– tajomstvo srvátkového proteínu a rady na úpravu cholesterolu
– očistné procedúry a sedacie kúpele
– prehľad preventívnych vyšetrení
– recepty na domáce liečivé tinktúry
– návody, ako odolať stresu a ako sa zbaviť stimulantov
– netradičný pohľad na poruchy a choroby, ktoré trápia mužov.

ŠKODLIVÝ FAST FOOD!
Podľa nedávneho prieskumu je fast food, čiže „rýchle jedlo“, súčasťou stravy takmer 70 percent Poliakov. Fast food je lacné, rýchlo pripravené jedlo, podávané na počkanie, napr. pizza, hamburger, hotdog, kebab atď. Ide o vysokoenergetickú potravinu s veľkým obsahom tukov a jednoduchých sacharidov, pozbavenú vitamínov a minerálnych zložiek, takže jej výživová hodnota je nízka, ale obsah energie vysoký.

Porovnajme: 100 g hranolčekov má 560 kcal a 100 g varených zemiakov len 60 kcal.

Kalorická hodnota jedál typu fast food (množstvo na kus, resp. gramy):
zapekaný camembert: 1 porcia 378 kalórií
cheeseburger: 302 kalórií
hamburger: 253 kalórií
hotdog: 470 kalórií
kebap: 422 kalórií
grilovaná klobása: 1 ks cca 40 g 435 kalórií
párky: 1 ks cca 30 g 346 kalórií
gazdovská pizza s mäsom: 125 g 352 kalórií
salámová pizza: 125 g 286 kalórií
zemiakové placky: 3 ks 352 kalórií

Nositeľom chuti v jedlách typu fast food je tuk. Z výskumov vyplýva, že pri konzumácii tučných jedál sa naruší vnímanie sýtosti. Tuk preniká priamo do mozgu a spustí informáciu, ktorá sa dostane aj k ostatným bunkám, aby ignorovali hormón, ktorý tlmí chuť do jedla. Do potravín typu fast food sa pridáva aj glutaman sodný, ktorý zvýrazňuje chuť a stimuluje apetít. Ak jeme niečo bohaté na tuky, mozog je atakovaný mastnými kyselinami a vzdoruje pôsobeniu inzulínu a leptínu (hormón, ktorý potláča hlad). Nevysiela signál „už dosť“, takže sa prejeme.

Fast food sa konzumuje rýchlo, často aj postojačky, čo prispieva k vzniku vredov a nadváhy. Pocit sýtosti sa objavuje zhruba po 20 minútach od prvého sústa. Takéto jedlá obsahujú najmä nasýtené tuky a trans-tuky, ktoré síce zlepšujú chuť výrobku, ale majú škodlivý vplyv na zdravie, spôsobujú rýchle priberanie na váhe, a to najmä v okolí brucha. Okrem toho atakujú mozgové tkanivo, poškodzujú proteíny nervových buniek a vyvolávajú v nich zápal. Zvyšujú riziko ischemickej choroby srdca a často sú príčinou cukrovky.

Autorka Jadwiga Górnicka je popredná poľská odborníčka a popularizátorka vedomostí o prírodnej medicíne a potrebe života v harmónii s prírodou. Počas svojej praxe vyliečila prírodnými metódami tisícky pacientov – a boli medzi nimi aj takí, ktorých ťažkosti sa považovali za nevyliečiteľné.

Viac sa dozviete v novinke Domáci lekár pre mužov.