„Kde inde by sme hľadali inšpiráciu na novú príchuť do obľúbenej bylinkovej rodinky než v Rajeckej doline. Tak, ako bylinky neodmysliteľne patria k slovenskej prírode, tak je u nás bazový kvet už niekoľko generácií prirodzenou súčasťou nápojového lístka“, hovorí Brand Manager značky Rajec, Katarína Pereszlényiová a dodáva: „Aby sme našim spotrebiteľom čo najviac priblížili zážitok z neodolateľnej chute tejto kúzelnej bylinky, spojili sme pramenitú vodu Rajec s výťažkom z kvetov bazy čiernej.“

RAJEC BAZOVÝ KVET S BYLINNÝM EXTRAKTOM
Vzduch prevoňaný bazou – presne táto vôňa sa nám od nepamäti spája s letom, detstvom a slovenskou prírodou. Vychutnajte si to pravé bylinkové kúzlo, spojené s kvalitnou vodou, vyvierajúcou v panenskej prírode Rajeckej doliny. Ochutená pramenitá voda RAJEC BYLINKA BAZOVÝ KVET vás poteší nielen lahodnou chuťou, ale tiež svojím zložením. Nenájdete v nej totiž žiadne farbivá, umelé sladidlá ani konzervačné látky. A keďže je celkom bez bubliniek, môžete si ju bezstarostne dopriať hoci aj ľadovo vychladenú.

KÚZELNÝ PRÍBEH BAZY
Vedeli ste, že bazu si naši predkovia kedysi veľmi vážili? „Mali pred ňou dokonca takú „bázeň“, že bolo zakázané vyťať ju v obave, aby sa jej moc neobrátila proti nim“, prezrádza D. Fulmeková. Baza vraj dokázala odoberať bolesť a choroby. Z bazového dreva sa tiež vyrezávali poháre, ktoré chránili proti otráveniu. A vhodenie bazového kvetu do krčahu s pivom zase patrilo k osvedčeným receptom na preslávený nápoj lásky! Čaj z bazových kvetov dodnes výborne účinkuje pri virózach. Listy sa zase pridávajú do mastí na výrony a pomliaždeniny.