Konečne na náš trh preniká bezlepkový osviežujúci nízkoalkoholický nápoj, po ktorom môžu siahnuť aj celiatici ako vhodnej alternatíve k pivu. Reč je o cideri – nie však o hocakom nápoji postavenom na báze jabĺk, ale najpredávanejšom cideri na svete Strongbow.

Práve celiatici určite ocenia charakteristické vlastnosti cideru Strongbow vyrobeného z prírodnej jablkovej šťavy, ktorý neobsahuje lepok. Je dostupný v troch rôznych príchutiach: základná Strongbow Gold Apple (jablko), Strongbow Honey (med) a Strongbow Red Berries (červené bobuľové ovocie). Všetky tri príchute sa predávajú vo fľašiach s objemom 0,33 l, prípadne v plechovkách s objemom 0,4 l. Strongbow Gold Apple je možné dostať aj v čapovanej verzii. Najlepšie sa cider Strongbow dá vychutnať na kockách ľadu, ideálne do 1/3 výšky pohára. Tento autentický nápoj tak prináša trojité osvieženie vďaka prírodnej osviežujúcej kyslosti jabĺk, ľahkosti bubliniek v nápoji a servírovaniu na ľade. Obsah alkoholu v ňom je 4,5 %.

Základná chuťová verzia Strongbow Gold Apple je zvýraznená chuťou červeného a jemne kyslého zeleného jablka. Po napití zanecháva osviežujúcu, príjemnú horkosladkú stopu. Strongbow Honey ako jemne horkejší variant, je obohatený o sladký nádych medu a zároveň si zachováva svoju jablkovú ľahkosť. Vyváženú sladko-kyslú chuť zaručuje kombinácia jabĺk s červeným bobuľovým ovocím v Strongbow Red Berries. Nielen celialici si tak môžu spolu s priateľmi dopriať príjemné osvieženie a vychutnať si nápoj cider podľa svojho gusta.

Cider Strongbow sa vyrába fermentovaním prírodnej jablkovej šťavy z 12-tich druhov na slnku dozretých jabĺk. Receptúra cideru Strongbow pochádza z kolísky tohto nápoja vo Veľkej Británii a siaha až do roku 1962. Od januára tohto roka ho produkuje aj pivovar Hurbanovo. Odtiaľ ho spoločnosť HEINEKEN Slovensko dodáva na šesť trhov regiónu strednej a východnej Európy, vrátane Slovenska. Už aj naši zákazníci tak majú po ruke kvalitu, ktorú oceňujú spotrebitelia 60-tich krajín sveta. Cider Strongbow je totiž jednotkou na trhu s celkovým podielom predaja 14 %, čo je dvojnásobne viac ako značka zastávajúca druhé miesto v rebríčku.

Jeho obľubu medzi zákazníkmi potvrdili aj úspechy na prestížnych medzinárodných fórach. Z medzinárodnej súťaže THE INTERNATIONAL CIDER AWARDS 2015 si odniesol zlatú aj bronzovú medailu. Na hodnotení kvality spotrebiteľských tovarov THE MONDE SELECTION QUALITY AWARDS 2015 získal cider Strongbow prestížne ocenenie Gold Quality Award, a to vo všetkých troch príchutiach dostupných na našom trhu – Strongbow Gold Apple, Strongbow Honey, Strongbow Red Berries.