Very Good Jam
pre náročných zákazníkov s vysokým podielom ovocia, bez pridania repného cukru. Výrobky sú svojim luxusným balením a lákavým obsahom predurčené pre náročného spotrebiteľa.


Tortička s džemom a ovocím

4 vajíčka, soľ, 400 – 450 g svetlej bezlepkovej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 250 g studeného masla, 280 g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 80 g mandľových lupienkov, 200 ml smotany, 300 g zakysanej smotany, šípkový džem, 2 lyžice práškového cukru a čerstvé ovocie podľa výberu, napríklad čučoriedky, ríbezle, černice, jahody, alebo kivi
● Rúru vyhrejeme na 190 °C (teplovzdušnú na 175 °C). Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý dáme do chladničky.
● Zmiešame žĺtky, múku, prášok do pečiva, maslo, 200 g cukru
a vanilkový cukor a vypracujeme krehké cesto.
● Formu vyložíme papierom na pečenie. Rozložíme do nej tretinu cesta, zarovnáme a potrieme ju tretinou snehu. Povrch posypeme 10 g granulovaného cukru a 20 g mandľových lupienkov. Formu dáme do stredu predhriatej rúry a pečieme asi 10 – 15 minút, potom necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom pripravíme ešte ďalšie dve vrstvy.
● Smotanu ušľaháme, potom do nej vmiešame zakysanú smotanu
a zvyšok cukru. Do smotanovej hmoty vmiešame odkvapkané čerstvé ovocie.
● Na tácku položíme jeden upečený plát. Potrieme ho šípkovým džemom. Roztrieme tretinu smotany s ovocím, na ňu položíme ďalšiu vrstvu a ďalej striedame smotanu a upečený plát. Naplnenú vrstvenú tortičku musíme nechať odležať do druhého dňa v chladničke. Pred podávaním tortičku posypeme čerstvým ovocím a ešte pocukrujeme. Dobrú chuť.

RISO-R s.r.o.
Košická cesta 2074, 979 01 Rimavská Sobota
T./F: 00421 (0)47 563 1174, e-mail: riso-r@riso-r.sk
www.riso-r.sk

Kvalita výrobkov bola ocenená značkou kvality