Pusinkové divoké srdiečka

Porcie: 6 Obtiažnosť prípravy: Stredná Kuchyňa: európska Čas prípravy: 60 min .

Na srdce:
bielok 2 kusy
cukor kryštál 100 gramov

Okrem toho:
jahody 200 gramov
likér 2 lyžice ( jahodový )
cukor práškový 2 lyžice
smotana na šľahanie 1,3 decilitrov
vanilkový extrakt 0,5 lyžičiek
čokoláda ( hoblinky )

Postup prípravy:
Bielky ušľaháme v mise elektrickým šľahačom do peny . Postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme hustý a lesklý sneh.

Na rub papiera na pečenie si nakreslíme ceruzkou šesť srdiečok vysokých 10 cm a širokých 9 cm, papier otočíme a položíme na plech . Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou s priemerom 1 cm. Na papier na pečenie nanesieme najprv obrys srdiečok, potom hmotu nanesieme do stredu srdiečok a špachtľou ju rozotrieme až k okrajom. Srdiečka vložíme do rúry vyhriatej na 130 ° C a pečieme 40 minút.

Medzitým jahody nakrájame na plátky, zmiešame ich v miske s jahodovým likérom a lyžicou práškového cukru a necháme 30 minút stáť.

Smotanu ušľaháme s vanilkovým extraktom dotuha a potrieme jej jednu stranu každého srdiečka. Na tri srdiečka rozdelíme jahodovú zmes a zakryjeme je zvyšnými srdiečkami ( šľahačkovou stranou nadol ). Nakoniec srdiečka dozdobíme zvyšnými jahodami a hoblinkami čokolády a poprášime ich zvyšným práškovým cukrom.