Na pultoch obchodov dnes nájdeme širokú ponuku pečiva a rôznych produktov, ktoré sa pýšia označením „celozrnné.“ Často sú to však výrobky z rafinovanej bielej múky, ktorá bola potravinársky dofarbená karamelom. Obilné zrnká rozoznáte na prvý pohľad. Môžu byť nahrubo zomleté, drvené, ale najlepším ukazovateľom „poctivého“ cereálneho výrobku sú práve celé obilné zrná. Len v celom zrne sú všetky látky uchované a harmonicky vyvážené. Presne tak, ako aj v RACIO Silouette ryžových so pšenom.

Ryža je hlavnou potravinou polovice svetovej populácie a taktiež tvorí až 91,5 % zloženia RACIO Silouette ryžové so pšenom. Významnú zložku v ryži tvoria komplexné karbohydráty, ktoré sú v ľudskom tele využívané ako zdroj energie a sú teda nenahraditeľné prakticky pre všetky bunky. Ryža je taktiež dobrým zdrojom radu esenciálnych živín – vitamínov skupiny B (tiamínu a niacínu), riboflavínu, fosforu, železa, horčíka a draslíka. Neobsahuje cholesterol, a preto je jednou z najúčinnejších diétnych potravín.

Veľkú silu v sebe ukrývajú aj zrnká pšena, druhej obilniny v RACIO Silouette ryžových so pšenom (8,5 %). Práve toto zrno olúpané z prosa má optimálne výživné vlastnosti a je významným zdrojom vitamínov skupiny B a železa. Je ľahko stráviteľné, takže nezaťažuje tráviaci systém a vyniká príjemnou chuťou a sýtosťou. Chrumkavá kombinácia ryže a pšena poteší nielen tých, ktorí hľadajú ideálnu náhradu za klasické pečivo, ale ja celiatikov, keďže neobsahujú lepok. Pufované celozrnné chlebíčky sú trvanlivé, ľahučké a v praktickom priehľadom balení, môžete ich mať tak vždy po ruke, keď vás nečakane prepadne hlad.

Priemerná predajná cena: od 0,59 € / balenie 100 g
Dostupné v sieti obchodov Kaufland

O spoločnosti Racio:
Spoločnosť RACIO vznikla v roku 1990 v Břeclavi. Dnes patrí medzi najväčších a najznámejších tradičných českých výrobcov zdravej výživy. Vo svojom sortimente má viac ako 80 druhov výrobkov. Okrem vlastných pufovaných a extrudovaných cereálnych výrobkov s radou sladkých i slaných príchutí (v štandardnej i BIO kvalite) ponúka pod svojou značkou taktiež svetové výrobky – ražné knäckebroty, holandské toasty, ovocné sušienky a iné. Polovica produktového portfólia je vhodná i pre celiatikov. Na začiatku rokov 2011 a 2012 získali v Nemecku produkty vyrábané spoločnosťou Racio zlaté a strieborné ocenenie kvality DLG Inštitútu v kategórii Bio výrobkov. Spoločnosť úspešne exportuje 50 % svojej produkcie do dvadsať štátov, najmä na trh nemecký, švédsky a USA. V roku 2012 dosiahla obrat 13 mil. EUR a to pri počte 160 zamestnancov.