MINI PAVLOVKY S ČERSTVÝM OVOCÍM
POTREBUJEME:
· 4 bielky
· 240 g cukru
· 1 čl ocot
· 1 čl kukuričný škrob
PLNKA:
· 100 g mascarpone
· 300 ml šľahačkovej smotany
· 2 vanilkové cukry
Rúru vyhrejeme na 110 stupňov C. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly. Potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do pevne vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie. Ak chceme mať rovnakú veľkosť tortičiek, na opačnú stranu papieru možno nakresliť menšie kruhy. Cesto dáme do sáčku so špičkou. Na papier robíme tortičky tak, že najskôr urobíme spodok tortičky a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť – môžeme aj v rúre.
Krém: Vyšľaháme šľahačku, postupne zašľaháme mascarpone.
Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do stredu tortičky. Ozdobíme očisteným ovocím.
Veronika Detková
Autorka receptu Veronika Detková sa zapojila do našej BEZLEPKOVEJ VÝZVY s džúsmi RELAX Benefit