Red Velvet bezlepková torta
Cesto:
- 120 g maslo izbovej teploty
- 150 g práškový cukor
- 2 ks vajíčka
- 2 ČL červené potravinárske farbivo
- 2 ČL vanilkový extrakt
- 2 ČL prášok do pečiva
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 250 g bezlepková múka
- 30 g kakao
Krém:
- 2 ks mascarpone
- 200 g práškový cukor
- 1 ČL vanilkový extrakt
Postup:
Rúru predohrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame maslo s práškovým cukrom. Pridáme vajíčka a zmes dôkladne premiešame. Pridáme červené potravinárske farbivo a vanilkový extrakt. Miešame dovtedy kým nebude farba rovnomerná.
V druhej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao.
Všetko spolu spojíme a dôkladne premiešame.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň polovicu cesta. Pečieme 35 minút. Takto upečieme 2 až 3 korpusy, ktoré necháme vychladnúť.
Medzitým pripravíme krém. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vanilkový extraktom. Krém rozotrieme na korpusy a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť a krásne vianočné sviatky.
Eva Srogončíková
@glutenfree_planet
Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku