Red Velvet bezlepková torta 

Cesto:

  • 120 g maslo izbovej teploty
  • 150 g práškový cukor
  • 2 ks vajíčka
  • 2 ČL červené potravinárske farbivo
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 2 ČL prášok do pečiva
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • 250 g bezlepková múka
  • 30 g kakao

Krém:

  • 2 ks mascarpone
  • 200 g práškový cukor
  • 1 ČL vanilkový extrakt

Postup:

Rúru predohrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame maslo s práškovým cukrom. Pridáme  vajíčka a zmes dôkladne premiešame. Pridáme červené potravinárske farbivo a vanilkový extrakt. Miešame dovtedy kým nebude farba rovnomerná.

V druhej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a kakao.

Všetko spolu spojíme a dôkladne premiešame.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň polovicu cesta. Pečieme 35 minút. Takto upečieme 2 až 3 korpusy, ktoré necháme vychladnúť.

Medzitým pripravíme krém. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vanilkový extraktom. Krém rozotrieme na korpusy a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť a krásne vianočné sviatky.

Eva Srogončíková

@glutenfree_planet

www.glutenfreeplanet.sk 

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/