Ani sme sa nenazdali, a začiatok nového školského roka opäť klope na dvere. Ak máte doma malého „bezlepkáča“ a už teraz vás trápi otázka, čo mu zabaliť na desiatu, vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept od foodblogerky Lenivej kuchárky. Nielen on, ale aj vy si po ňom určite oblížete všetky prsty!

Ingrediencie

na 4 bezlepkové tuniakové sendviče

1 balenie bezgluténových žemlí so semiačkami K-free

240 g tuniaka v olivovom oleji

50 g masla K-free

2 uvarené vajcia

½ menšej červenej cibule

1 ČL medovej horčice

šťava z limetky

soľ a čierne korenie

zrelé avokádo

šalátová uhorka

jarná cibuľka

kučeravý šalát

Postup

  1. Do misky dáme tuniaka, ktorého roztlačíme vidličkou na menšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekané vajcia a cibuľu, kocky masla izbovej teploty a medovú horčicu. Dáme do mixéra alebo sekáčika a rozmixujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z limetky.
  2. Žemle položíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 7 – 9 minút. Potom ich vyberieme a necháme trochu vychladnúť. Žemle prekrojíme, natrieme hrubšou vrstvou tuniakovej nátierky a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Navrch položíme plátky avokáda, uhorky, kučeravý šalát a zakryjeme vrchnou časťou žemle.