Môžu v  tanieri plávať srdiečka? Môžu, a ak sú navyše mrkvičkové, v chutnej zdravej polievke určite zachutia malým i veľkým papkáčom. Recept na voňavú dobrotu plnú čerstvej zeleniny pre vás s láskou v srdiečku i na tanieri pripravila foodblogerka Terezka Lajčiaková z Kreatívnej rodiny. A aby aj vašim deťom chutila ešte viac, naučí vás Terezka vykrajovať mrkvičkové srdiečka.  Polievku plnú čerstvej zeleniny si u vás doma určite vychutnajú všetci,  malí aj veľkí papkáči. A to aj vtedy, ak majú citlivé brušká a netolerujú lepok či laktózu práve najlepšie!

SRDIEČKOVÁ ZELENINOVÁ POLIEVKA S HALUŠKAMI

Bez lepku a laktózy

olej
1 menšia cibuľa
5 ks mrkvy
2 ks petržlenu + hrsť petržlenovej vňate
1 menší kaleráb
hrsť čerstvého alebo mrazeného hrášku
2 vajcia
100 g K-free chlebovej múčnej zmesi (alebo K-free univerzálnej múčnej zmesi)
soľ, mleté korenie

POSTUP:

Petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame na kocky. Očistenú mrkvu z oboch strán pozdĺžne zrežeme tak, aby vznikla ostrá hrana (spodok srdiečka). Pozdĺž celej mrkvy vyrežeme malý trojuholník, čím vznikne tvar srdca. Nakrájame malé srdiečka.

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme koreňovú zeleninu. Krátko restujeme a zalejeme vodou. Pridáme hrášok a varíme asi 15 minút.

Vajíčka vymiešame s K-free chlebovou múčnou zmesou, osolíme, pridáme časť byliniek. Cesto pretlačíme cez sito na halušky do polievky a varíme približne 5 minút. Dochutíme soľou a korením. Polievku podávame s petržlenovou vňaťou.

Náš tip: Všetko potrebné na prípravu čerstvých a chutných dobrôt bez lepku a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.