Navarené raz, dva, tri!

Strácate po náročnom období  „home officov“ inšpiráciu, čo variť? Potrebujete tip na rýchly a jednoduchý recept ako soľ? Nech sa páči, originálny recept v netradičnej „veggie“ verzii, naviac bez stopy lepku prinesie na stôl príjemnú zmenu, a je hotový doslova za pár minút! Špagety tentoraz úplne inak pre vás pripravila známa foodblogerka Surová dcérka.

Veggie špagety alla puttanesca podľa Surovej dcérky

Bez lepku

SUROVINY:

4 PL olivového oleja K-Bio
4 strúčiky cesnaku
1 čerstvá čili paprička
200 g zelených a čiernych olív
25 g kapár
15 ml šťavy z kapár
120 g rozpolených cherry rajčín
1,5 g nori riasy alebo ½ papiera na sushi
100 ml bieleho vína
70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku K-Classic
30 ml balzamikového octu
400 g celých lúpaných paradajok K-Classic
250 g borlotti alebo červenej fazule
hrsť bazalky
soľ, čierne mleté korenie
25 ml citrónovej šťavy
¼ ČL jedlej sódy
300 g kukuričných špagiet K-free

POSTUP:

Nastrúhajte cesnak, nakrájajte olivy a rajčiny. Polovicu nori papiera na sushi pomeľte v mlynčeku na kávu. Ak máte vločkové nori riasy, nemusíte ich mlieť. V hlbokej panvici zohrejte olivový olej, pridajte nastrúhaný cesnak a čili papričku, opekajte 2 minúty. Potom pridajte olivy, kapary aj so šťavou, cherry rajčiny, nori riasu a všetko podlejte vínom. Varte 5 minút. Pridajte koncentrovaný rajčinový pretlak, balzamiko a lúpané paradajky, tie rozpučte varechou, varte 8-10 minút. Dajte variť špagety.

Do panvice pridajte premytú fazuľu, bazalku a omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Aby nebola príliš kyslá, pridajte jedlú sódu, ktorá stiahne kyslosť, ale ponechá chuť citrónu. Uvarené špagety sceďte a vmiešajte do omáčky. Podávajte s čerstvou bazalkou.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen) na prípravu chutných veggie špagiet bez lepku nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.