Vedeli ste o tom, že na Slovensku máme viac než 23 000 celiatikov? Keďže jedinou správnou liečbou je pre nich bezlepková diéta, je naozaj nanajvýš dôležité, aby sa vedeli stravovať v súlade so svojím ochorením. S cieľom naučiť každého celiatika zorientovať sa vo všetkých chorobách vyvolaných neznášanlivosťou lepku, vychádza vo vydavateľstve RAABE novinka: Bezlepková diéta.

Kniha Bezlepková diéta pomáha pacientom zorientovať sa v možných zdrojoch zakázaných obilnín, ale taktiež vo výbere širokého spektra kvalitných potravín s obsahom vhodných živín a vlákniny. Navyše obsahuje viac ako 100 receptov, ktoré sú pre celiatikov veľkou pomocou v každodennom a hlavne bezpečnom stravovaní. Naučí aj správne čítať etikety potravín.

Vychádza ako súčasť úspešnej edície diét v RAABE, ktoré majú spoločného menovateľa MUDr. Petra Minárika, známeho gastroenterológa. Autormi novinky sú:

  • MUDr. JARMILA KABÁTOVÁ, PhD. / Gastroenterologička s dlhoročnou praxou s liečbou celiakie
  • ING. JARMILA KABÁTOVÁ, ml. / Nutričná terapeutka
  • EVA BLAHO / Vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na prestížnej škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii. V roku 2011 ukončila trojročné štúdium Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine.

Kniha prináša: 

  • Najnovšie poznatky o diagnostike a liečbe.
  • Zoznam potravín rizikových a vhodných pre celiatika.
  • Prehľady rizík nedodržiavania bezlepkovej diéty a naopak pozitívny dopad dodržiavania bezlepkovej diéty na zdravie celiatika.
  • Rady, ktoré živiny je potrebné doplniť pri bezlepkovej diéte.
  • Odporúčania, ako sa zorientovať pri nákupe v potravinách, ako čítať etikety a ako im rozumieť.
  • Viac ako 100 veľmi chutných receptov pre celiatikov s fotografiami.

Viac informácií o knihe nájdete TU.