Aj keď leto sa už pomaly chýli ku koncu, posedenia na terase, či piknik niekde v parku si spoločne môžeme vychutnať až do neskorej jesene. Presne na takéto príležitosti sa určite hodí osviežujúci Citrónový chlebíček, ktorý si podľa receptu od foodblogerky Lenivej kuchárky pripravíte naozaj jednoducho a rýchlo. A rovno si na ňom môžete pochutnať napríklad v kombinácii so sezónnym ovocím.

Citrónový chlebíček podľa Lenivej kuchárky si jednoducho pripravíte aj v bezlepkovej alternatíve. Stačí siahnuť po tých správnych surovinách z Kauflandu.

Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.

Ingrediencie
4 vajcia
100 ml panenského olivového oleja K-Bio
80 ml mlieka K-free
20 ml citrónovej šťavy

zmes na pečenie citrónového múčnika K-free
1 vetvička rozmarínu
50 g čokolády Ruby (príp. horkej čokolády)
1 ČL kokosového oleja
ovocie na ozdobu

Postup
V miske vyšľaháme na vysokých otáčkach vajcia s olejom, mliekom a citrónovou šťavou. Prisypeme K-free zmes na pečenie citrónového múčnika a zašľaháme do cesta. Na záver do cesta pridáme čerstvé nasekané lístky rozmarínu. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 60 minút. Citrónový chlebíček v rúre krásne vyrastie a uprostred trochu popraská. Po upečení ho necháme vychladnúť na mriežke.

Po vychladnutí chlebíček polejeme rozpustenou čokoládou, ktorú zmiešame s lyžičkou kokosového oleja. Pred podávaním ho ešte ozdobíme sezónnym ovocím, napr. jahodami, ríbezľami a černicami.