Bez laktózy či gluténu? S „K-free“ žiaden problém!

Neznášanlivosť gluténu (lepku), či intolerancia na laktózu sú problémami, ktoré dnes trápia čoraz väčšiu časť populácie. Bezgluténové a bezlaktózové stravovanie je pre mnohých ľudí so zdravotnými obmedzeniami nevyhnutnosťou, preto Kaufland prináša do svojich predajní pod privátnou značkou „K-free“ pestrú paletu bezgluténových a bezlaktózových výrobkov, ktoré sú súčasťou stáleho sortimentu od 23. augusta 2018. Vyberte si spomedzi bohatého sortimentu bezlaktózových a bezgluténových potravín a jedzte s chuťou a bez obmedzení. Viac informácií o ponuke: kaufland.sk/kfree

V prípade intolerancie na mlieko ide o problém trávenia. Laktóza je mliečny cukor a ľuďom s intoleranciou laktózy nedostatočne pracuje alebo úplne chýba enzým nazývaný laktáza. „V priemere na svete trpí laktózovou intoleranciou každý šiesty človek. Riešenie je v takomto prípade jednoduché. Stačí mlieko a mliečne výrobky nahradiť širokou škálou bezlaktózových výrobkov,“ hovorí výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková. Okrem laktózovej intolerancie má mnoho zákazníkov problém s trávením gluténu. Podľa štatistík trpí celiakiou až jedno percento populácie sveta. U človeka s genetickou predispozíciou môže byť aj požitie malého množstva potravy obsahujúcej glutén nebezpečné.

„V dnešnej dobe sú potravinové intolerancie veľmi časté. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli obohatiť naše portfólio produktov o novú privátnu značku „K-free“. Tá ponúka veľký výber vybraných lahodných potravín na každý deň za výhodné ceny. Naším cieľom je, aby si zákazníci trpiaci týmito intoleranciami mohli celý svoj nákup vybaviť pohodlne na jednom mieste,“ povedala hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.

Výrobky novej privátnej značky boli vyvinuté spoločne s odborníkmi a vybranými dodávateľmi, a ich kvalita bola testovaná v nezávislých laboratóriách. Dokonalo krémové bezlaktózové produkty „K-free“ sú ľahko rozpoznateľné vďaka ich fialovému obalu. V ponuke zákazníci nájdu maslo, mlieko, nátierky, jogurty, syry či smotanu. V rámci sortimentu chutných bezgluténových „K-free“ výrobkov, ktoré majú oranžový obal, sa zákazníci môžu tešiť na rôzne druhy cestovín, zmesi na pečenie a pečivo na dopekanie.