V slovenčine vychádza novinka Liečivá sila potravín, ktorá sa bližšie zaoberá liečivými účinkami viac než päťdesiatich druhov ovocia, zeleniny, byliniek, korenín a divorastúcich plodov.

Jej autor Anthony William pomohol desaťtisícom ľudí dostať sa zo zdravotných problémov, ktoré im lekári nesprávne diagnostikovali, nevhodne liečili alebo ich vyliečiť vôbec nevedeli. Vo svojej prvej knihe, v bestselleri New York Times Medicínske médium, prezradil, ako zostaviť špecifické liečebné plány na desiatky chorôb.

Pomôžte sebe a svojim blízkym tajomnou liečivou silou ovocia a zeleniny.
Ich konzumácia má jedinečný vplyv na zdravie človeka. Anthony vysvetľuje vlastnosti každej potraviny, symptómy a ochorenia, pri ktorých môže pomôcť alebo ich úplne vyliečiť.
Knihu dopĺňa lahodnými receptami, vďaka ktorým si maximálne vychutnáte blahodarné účinky každej potraviny.

V knihe Liečivá sila potravín zistíte:
• prečo sú lesné čučoriedky „potravinou vzkriesenia“, špargľa studňou mladosti a prečo nám citróny po zlých správach zdvihnú náladu,
• ktoré potraviny najúčinnejšie uľavia pri žlčníkových kameňoch, vysokom krvnom tlaku, mozgovej otupenosti, problémoch so štítnou žľazou, migréne a stovkách iných symptómov a ochorení,
• akú špecifickú liečivú moc má kivi, uhorka, mačací pazúr, kokos a veľa ďalších potravín,
• pravdu o maškrtných chutiach, ako využiť stres vo svoj prospech a aká je kľúčová úloha ovocia pri plodnosti,
• dozviete sa o potravinách, ktoré dokážu opraviť DNA, posilniť imunitný systém, zlepšiť duševné zdravie, alkalizovať všetky telesné sústavy či ochraňovať pred negatívnymi emóciami ostatných,
• naučíte sa techniky, ktoré z ovocia, zeleniny, byliniek, korenín a divo rastúcich plodov spravia liečivé potraviny ako stvorené pre individuálne potreby každého z nás.

Anthony William v knihe Liečivá sila potravín uvádza konkrétne potraviny, po ktorých sa oplatí siahnuť pri stovkách ochorení a príznakov ako:
cukrovka, autoimunitné ochorenia, tráviace problémy, únava, potravinové alergie, zápaly, neplodnosť, nespavosť, strata pamäti, migréna, či priberanie na hmotnosti.

Začítajte sa do tejto inšpirujúcej knihy:
Na dnešné informácie o výžive a o tom, čo je za tými hrôzostrašnými chorobami ako srdcové choroby, rakovina, cukrovka, Alzheimer, autoimunitné ochorenia a podobne, sa môžeme pozerať, akoby boli uložené v škatuli. Škatuľky nám prinášajú pocit bezpečia – všetko je zabalené a dá sa zabaliť.
Sú to klamlivé informácie. Naše bezpečie ohrozujú nepredvídateľné nástrahy.
Hocijaký IT špecialista, ktorý mal dočinenia s nebezpečným počítačovým vírusom, alebo záchranár, ktorého zavolali na miesto streľby, to potvrdí. Ohrozenie bezpečnosti nie je zaškatuľkované, a preto také nesmie byť ani naše zmýšľanie. Ak chceme chrániť svoje zdravie, musíme rozmýšľať za hranicami toho, čo podľa nás vieme.
Spôsob, akým sa skutočne chrániť, je stravovať sa podľa tejto knihy.
„Jasné, Anthony,“ už počujem pochybovačné hlasy, „ovocie a zelenina, aké originálne!“
Počkajte, ešte nehádžte zhnité paradajky! Toto nie je to staré známe. Ovocie a zelenina nie je len rozkošná záľuba pre ľudí, aby sa mali s čím hrať, kým vedci nevynájdu účinné zbrane na záchranu planéty.
Tieto potraviny sú tými účinnými zbraňami. Ich liečivá sila sa dotýka rovín, ktoré ešte neboli objavené. Rastlinnú potravu považujeme za samozrejmosť. Jej konzumácia je pre nás povinnosť, jedna z tých vecí z detstva, z ktorých nám už mali dovoliť vyrásť. Alebo sme počuli, že sa musíme vyhýbať hlúbovej zelenine, zelenine z čeľade ľuľkovitých a ovociu. Prípadne sme presvedčení o pozitívnych účinkoch ovocia, zeleniny a byliniek, ale netušíme, ako z nich vydolovať všetku blahodarnú silu. Žijeme vo svete zmätočných názorov na stravovanie, pričom každý z nich je plný obmedzení, ktoré vám zabraňujú chrániť sa pred zdravotnými rizikami. A tých je dnes viac ako kedysi. Musíme byť predvídavejší než kedykoľvek predtým.

Milan Buno, literárny publicista