BEZLEPKOVÁ MÚČNA ZMES ANIFITT NA LANGOŠE – S NÍZKYM OBSAHOM SACHARIDOV
Sortiment produktov značky AniFitt som rozšírila o dva ďalšie produkty, ktorých cieľom je uľahčenie stravovania sa osôb s potravinovými alergiami či intoleranciami.

Bezlepkové múčne zmesi sú bez farbív a konzervantov, sú vhodné do jedálnička osôb s potravinovou alergiou či intoleranciou.
Bezlepková múčna zme na prípravu langošov AniFitt neobsahuje glutén, je vhodná do jedálnička osôb s potravinovými alergiami, vegetariánov či vegánov. Neobsahuje mlieko, vajcia, sóju, kukuricu, droždie, zemiaky, ryžu ani pridaný cukor.

Príprava bezlepkových langošov AniFitt je veľmi jednoduchá.
K 500 g múčnej zmesi pridáme 500 ml vlažnej vody, v ktorej sme rozmiešali 50 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu. Cesto dôkladne spracujeme a necháme odpočívať 5 – 10 minút. Pomúčenými rukami vyformujeme guľky, ktoré potom dlaňami splošíme natenko a na horúcom kokosovom tuku upečieme z obidvoch strán. Pečieme ich dlhšie ako tradičné langoše.

BEZLEPKOVÁ MÚČNA ZMES ANIFITT NA HALUŠKY – S NÍZKYM OBSAHOM SACHARIDOV
Môj druhý nový produkt, bezlepková múčna zmes na halušky AniFitt, je taktiež 100% bez lepku, bez pridaných farbív a konzervantov. Čo sa jej zloženia týka, je vyrobená z tapiokovej múky, pšena a skorocelu, takže priaznivý účinok všetkých týchto zložiek je charakteristický aj pre tento druh múčnej zmesi. Bez obáv ju môžu konzumovať aj celiatici, aj osoby s alergiami na obilniny, mlieko, vajcia, droždie či sóju. Neobsahuje ani pridaný cukor, zemiaky, ani ryžu.

Príprava bezlepkových halušiek je taktiež veľmi jednoduchý proces.
K 100 g múčnej zmesi pridáme 140 g vlažnej vody. Cesto dôkladne spracujeme a haluškárom urobíme halušky. Nádobu s vodou pritom stiahnime z ohňa, aby sa voda príliš neuvarila. Halušky varíme vo vriacej, osolenej vode dovtedy, kým nevyjdú na povrch. Hotové halušky následne povyberáme a opláchneme studenou vodou. Je dôležité, aby sme urobili naraz len menšie množstvo halušiek, aby mali vo vode dostatok miesta pekne vyjsť na povrch.

BEZLEPKOVÁ MÚČNA ZMES ANIFITT NA OBAĽOVANIE – S NÍZKYM OBSAHOM SACHARIDOV
Môj tretí produkt, bezlepková zmes na obaľovanie AniFitt, rovnako ako ostatné produkty AniFitt, má množstvo priaznivých účinkov. Čo sa jej zloženia týka skladá sa z pšena, bambusovej vlákniny, bezlepkovej múky z ovsených vločiek a z bezlepkových ovsených vločiek.
Výnimočnosť ovsených vločiek – vyrobených z ovsa – spočíva v tom, že disponujú všetkými priaznivými vlastnosťami rastliny. Sú veľmi bohaté na vitamíny a minerálne látky, obsahujú väčšie množstvo vitamínu B a vápnik, horčík, fosfor, zinok, železo.
Majú veľmi dobrý vplyv na trávenie, pomáhajú vylučovať škodlivé látky z ľudského organizmu. Vďaka svojmu priaznivému účinku na trávenie znižujú riziko vzniku chorôb, ako sú reflux, pálenie záhy a zápchy.
Niet nad jednoduchosť postupu použitia zmesi na obaľovanie AniFitt. Kúsky mäsa, syra či zeleniny po obalení v múke a vo vajci dôkladne obalíme v zmesi na obaľovanie a na horúcom kokosovom tuku pečieme do zlatohneda.

Klikni na moju webovú stránku (www.anifitt.eu), nájdeš tam množstvo dalších bezlepkových a bezlaktózových receptov. Produkty si môžeš objednať aj domov.