Kto by nepoznal chuť tradičnej slovenskej rybacej pochúťky – tresky v majonéze? A ruku na srdce, kto z nás by ju nemiloval? Dobrá správa pre nás, ľudí  s celiakiou je, že si tresku v rámci našej diéty nemusíme vôbec odopierať. A dokonca si ju môžeme teraz vychutnať ešte zdravšiu – vďaka vylepšeniam,  s ktorými prichádza výrobca najobľúbenejšej tresky u nás, Ryba Žilina.

Ryby by mali mať v jedálničku celiatikov a ľudí na bezlepkovej diéte dôležité miesto. Sú totiž  bohatým zdrojom bielkovín, lipidov, minerálnych látok a vitamínov. Vedci už pred viac ako  30 rokmi zistili, že omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú aj v rybom mäse blahodarne pôsobia na ľudský organizmus. Potvrdzuje to aj známa slovenská odborníčka na zdravú výživu MUDr. Alžbeta Béderová: „Ryby sú skutočne bohaté na množstvo minerálov a vitamínov a vďaka prítomnosti omega-3 mastných kyselín by nemali chýbať na tanieri v žiadnej slovenskej domácnosti.“

Vedeli ste o tom, že na Slovensku máme s rybím priemyslom bohatú tradíciu?
Ryba Žilina je najstarším nepretržite fungujúcim výrobným podnikom na spracovanie rýb na Slovensku, s tradíciou od roku 1924. Tento podnik je najväčší výrobca  rybacích  a lahôdkových šalátov a patrí medzi najväčších spracovávateľov rýb na Slovensku. Vďaka Rybe Žilina sa na slovenské stoly dostávajú kvalitné sladkovodné a morské ryby – či už ako mrazené, ktoré môžete upraviť podľa svojho receptu, alebo ako hotové rybie pochúťky, z ktorých najznámejšia je jednoznačne tradičná žilinská Treska Exklusiv v majonéze. Tento legendárny slovenský výrobok, ktorý má svoj kredit nielen doma ale aj za hranicami našej krajiny, neobsahuje lepok ani laktózu.
V kombinácii s bezlepkovým pečivom či zeleninou prílohou je bezpochyby skvelou alternatívou rýchlych raňajok, občerstvenia počas pauzy v práci, ale aj chutnej večere
s rodinou alebo priateľmi.

Vynovená navonok aj vo vnútri  
Tradičná žilinská treska je odteraz ešte zdravšia, lahodnejšia  a prichádza v novom balení. Spoločnosť Ryba Žilina vylepšila receptúru produktov Treska v majonéze a Treska v majonéze Exklusiv (s vyšším, až 45-percentným podielom treskovitých rýb). V oboch produktoch sme po novom nahradili umelé sladidlo sacharín ako syntetickú látku prírodným cukrom, pričom podiel cukru v treske neprevyšuje 3%. V súlade s naším cieľom, poskytnúť spotrebiteľom najvyššiu kvalitu, pracujeme na nahradzovaní chemických konzervantov prírodnými konzervačnými látkami.

Všetky tieto pozitívne zmeny prichádzajú spolu s novým dizajnom. Tradičnú slovenskú pochúťku z rýb vhodnú aj pre celiatikov môžete odteraz nájsť v predajniach v novom „sfarbení“. Pravá žilinská treska v majonéze, známa aj ako Treska slovenská, nesie odteraz nový, zjednocujúci prvok ryby na obale. Ryby, ktorá je na pultoch medzi produktami ostatných výrobcov znakom tresky tej najlepšej kvality overenej časom.