Všetkým vám ďakujeme za účasť v súťaži a GRATULUJEME VÝHERCOM – Ľubica Šťastná, Trenčianske Stankovce – Eva Gergelová, Holíč – Barbora Arvová, Malacky – Diana Balentová, Poprad a Alex Držka, Senica. Poprosíme ešte tých, čo nám neposlali číslo na telefón pre dopravcu, aby tak urobili – ďakujeme.

Opäť je tu čas Vianoc a príprav dobrého jedla pre celú rodinu. Neviete čo na vianočný stôl? Zapojte sa do súťaže a vyhrajte krabicu plnú výrobkov Mecom, ktoré spríjemnia sviatky vám i vašej rodine a známym! Samozrejme nebude chýbať recept na pravú vianočnú kapustnicu a kopec ďalších skvelých receptov nájdete na www.viemecovamchuti.sk.

Darčekové balenie od Mecomu obsahuje dve obľúbené salámy – Ščipák humenský pre milovníkov ostrejších chutí a obľúbenú salámu Kalinku pre každého. Trojicu uzatvára chutná klobása Kohút. Vytvorte si s tými výrobkami skvelú sviatočnú atmosféru u vás doma. Vôňa údenej klobásky spríjemní každú domácnosť.

image001

Prinášame Vám pre inšpiráciu aj jeden zo skvelých receptov z produktov MECOM, ktorý môžete využiť na prípravu vianočného pohostenia – ak náhodou niekto nemá rád sladké koláčiky.

Vianočné klobásové koláčiky

Ingrediencie:
1 ks Sviatočnej klobásy Mecom
500 g bezlepkovej múky
250 g masla
250 g kyslej smotany
1 čajová lyžička soli
1 žĺtok
sezamové semienka na posypanie
soľ

Postup:
Bezlepkovú múku preosejeme do misy. Pridáme maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, soľ a zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na 3 hodiny odležať do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme hviezdičky. Polovica hviezdičiek bude plná a polovica s otvorom. Potrieme ich žĺtkom a hviezdičky bez otvorov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Klobásu nakrájame na tenké kolieska a ukladáme na hviezdičky. Na vrch položíme hviezdičky s otvormi, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť pri teplote 180 °C na 15 až 20 minút.

840_image002

Dobrú chuť!

Spoločnosť MECOM Vám praje krásne a pokojné sviatky s Vašimi najbližšími za spoločným stolom plným MECOM výrobkov!

Nezabudnite sa zapojiť do súťaže o vianočné balenie suchých salám a klobásy s darčekom pre piatich z Vás!

Súťažná otázka:

Aký je presný názov pečenej šunky Mecom?

A) Krušnohorská pečená šunka
B) Plzeňská pečená šunka
C) Pražská pečená šunka

Správnu odpoveď nájdete na webe www.viemecovamchuti.sk.

Odpovede nám posielajte od 1.12.2016 do 6.12.2016 na info@bezlepku.sk