Dvanásťhodinové vysychanie nie je omyl, ale absolútna nevyhnutnosť, aby sušienky boli nádherne popraskané. Chrumkavé sú ale len zvrchu, vnútri očakávajte vláčnu slasť.

Čo potrebujete: 170 g olúpaných mandlí (ideálne 160 g normálnych, 10 g horkých) + 140 g práškového cukru, 1 bielok, štipka soli + 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry + 1 lyžička vanilkovej esencie + krupicový cukor na obalenie a celé mandle na ozdobu

1. Mandle nasypte spolu s polovicou cukru do elektrického mlynčeka a nameľte ich do hladkej múčky. Bielok vyšľahajte so štipkou soli do polotuha. Potom k nemu prisypte zvyšný cukor a šľahajte do lesklej, stredne pevnej hmoty. Primiešajte do nej citrónovú kôru a vanilkovou esenciu a nakoniec aj mleté ​​mandle s cukrom.

2. Do väčšej misky si nalejte ľadovú vodu, namáčajte si v nej ruky a z hmoty odoberajte a tvorte gule veľkosti vlašského orecha. Každú vždy obaľte v práškovom cukre a pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Nakoniec doprostred každej sušienky zapichnite mandľu – sušienka sa tým málinko sploští. Nechajte 12 hodín vyschnúť pri izbovej teplote.

4. Až potom pečte asi 10 minút v rúre vyhriatej na 180 ° C.

zdroj: https://goo.gl/dASyQW