400_aaa_o_nas_1Chuť je dar – máte príležitosť ju rozvíjať
Rozvíjajte svoju chuť každým zmyslom. My sa nechávame viesť intuíciou, inšpirujeme sa, skúšame nové kombinácie surovín a prichádzame na zaujímavé chuťové zážitky. Objavujeme stovky chutí a vôní. Týmto procesom dodávame našim výrobkom úžasnú individualitu a energiu.

Potešenie od prvého okamihu
Záleží nám na každom detaile. Prajeme si, aby Hradecké delikatesy potešili aj váš zrak. Vďaka tomu môžete od prvého okamihu zapojiť všetky svoje zmysly. Vážime si toho, keď oceníte kvalitu, chuťovú vyváženosť, starostlivosť a energiu, s ktorou osobne vyberáme a spracovávame všetky suroviny. Keď sa k nám vraciate, sú pre nás vaše hodnotenia pohladením na duši.

Sme na kvalite závislí
Všetko vyrábame ručne, so starostlivosťou sebe vlastnou. Výsledná chuť zodpovedá nášmu vlastnému citu a vzťahuje sa spravidla k tuzemským chuťovým zvyklostiam.

Naša manufaktúra vznikla ako spontánna reakcia na okolnosti našich životov. Šťastný okamih mysle priniesol myšlienku, ktorá spájala naše domáce výrobky chutiace nielen nám a práve aktuálna stúpajúca obľuba farmárskych trhov. Od myšlienky trvalo 10 dní a stáli sme na prvom z nich. Od začiatku fungovania manufaktúry usilujeme o spojenie troch základných princípov: čo najšetrnejšieho – ekologického pestovania surovín s preukázateľnými vlastnosťami i zdrojom, ich následného spracovania do formy delikátnych a viac či menej tradičných výrobkov a ich následného priameho predaja. Okrem maximálnej snahy nešetriť na kvalite a množstve surovín sa snažíme dať chuti čo najväčšiu zážitkovú hodnotu.

Receptúry, mixy bylín a výsledná chuť sú od Petry, resp. jej prichádzajú na myseľ intuitívne a neustále sa vyvíjajú. To dáva našim výrobkom úžasnú individualitu a občas sa stane, že sa niektoré výrobky občas vylepšia podľa aktuálnej myšlienky či reakcie zákazníkov. Vždy je to na prospech veci, čo máme možnosť si priamo a rýchlo vyskúšať práve na platforme priameho predaja na farmárskych trhoch. Tam umožňujeme zákazníkovi ochutnať všetko, skôr ako nakúpi a reakcie sú potom tým hlavným motorom, ktorý nás nabíja a ženie ďalej. Opätovné návštevy zákazníkov a ich hodnotenie sú už pohladením na duši, inak to povedať nedá. Táto priama spätná väzba má vyústenie v neutíchajúcej snahe vyhovieť nadštandardným požiadavkám seba samých a snahou zásadne sa odlíšiť od všetkého, čo je na trhu bežné. My sa však navyše snažíme byť ešte o krok napred! U tejto snahy nám ide aj o vizuálnu stránku a teda sa naše výrobky snažíme nechať v obale vidieť a potešiť oko už pri nákupe.

Manufaktúra vznikla v roku 2010 v Hradci Králové, kde žijeme, tak preto – Hradecká delikatesa. Všetko úsilie zameriavame na kvalitu a chuťovú vyváženosť našich výrobkov. Naše delikatesy sú vyrábané z prírodných surovín, bez zbytočnej chémie. Všetko vyrábame ručne a predovšetkým srdcom. Vyrábame podľa originálnych receptúr, pri ktorých dbáme na vhodné kombinácie byliniek a korenia tak, aby boli chutné a zároveň i zdravé. Hoci máme v ponuke niekoľko názvom všeobecne známych produktov, vždy sa jedná o naše vlastné poňatie výslednej chuti. Túto sa tiež snažíme mať skôr prispôsobenú tuzemskej než cudzokrajným, ako by sa mohlo zdať podľa pôvodu niektorých druhov výrobkov. Prepájanie chutí nás nakoniec priviedlo aj k prepojeniu našich životov (pozri. priezvisko). Sme prvovýrobcovia delikates – napr. Nakladaný český cesnak v oleji, sušené domáce paradajky v oleji, rôzne čatní a iné omáčky, pesta, marmelády a sirupy, presnidávky a tak ďalej.

Veríme, že v našich výrobkoch nájdete vždy to, čo očakávate a mnohokrát aj viac lebo sa skutočne snažíme byť „iní“.

Prajeme Vám dobrú chuť a závislosť na kvalite :-).

Petra & David Kilingrovi

http://www.hradeckedelikatesy.cz/

Niekoľko ukážok z produkcie:

NAKLADANÁ ZELENINA V OLEJI

rajcata_s_vl._orecehem_1

MACEROVANÉ A DOCHUCOVACIE OLEJE

dy_ovy_olej - kópia

STUDENÉ DOCHUCOVACIE OMÁČKY

brusinka_chutney_1

PESTA A TAPENÁDY

pesto_bazalka_1-1

ZAVÁRANINY, DŽEMY, MARMELÁDY

jahoda_s_vanilkou_1-1

OVOCNÉ A BYLINNÉ SIRUPY
DOPLNKOVÝ SORTIMENT

sirup_malina_-1 - kópia