Každý, kto je kuchárom pre svoju rodinu alebo len sám pre seba, vie, že prepašovať do jedla nefalšované prírodné vitamíny z ovocia a zeleniny je rovnako dôležité ako radosť z intenzívnej chuti. Pri príprave menu, ktoré spĺňa tieto nároky, je pomoc vítaná. Keďže v domácej kuchyni sa väčšinou neskrýva profesionálny šéfkuchár, objavilo sa jednoduchšie riešenie, ktorým je kvalitný odšťavovač.

Chce to viac šťavy
Mnohým sa zdá množstvo ovocia a zeleniny, ktoré treba odšťaviť, priveľké. Hodil by sa pomocník, čo získava šťavu efektívnejšie. Ak sa obrátite na Philips Avance Collection HR 1871/70, je to vyriešené automaticky. Získa totiž z ovocia a zeleniny ešte o 10 % viac šťavy ako zvládli jeho kvalitní predchodcovia. Za túto schopnosť vďačí inovatívnemu systému s obráteným sitkom. Úplne vyšťavená dužina znamená menej neporiadku. Všetka zostane v určenej nádobe. Bez toho, aby ste ju vyprázdnili, môžete získať až 2,5 l šťavy. Vďaka funkcii Drip stop šťava neodkvapkáva na pracovnú dosku a robí odšťavovanie ešte pohodlnejším.

Bez krájania = rýchlejšie
Ak sa ponáhľate ráno do práce alebo čoskoro čakáte hostí, každá ušetrená minúta sa počíta. Krájanie pred odšťavovaním sa preto oplatí vynechať. Veď načo sa s ním zdržovať, keď odšťavovač zvládne aj väčšie ovocie. Modelu Philips Avance Collection na to slúži 80-milimetrová XXL podávacia trubica.

Nič nie je pritvrdé
Pri nákupe ovocia a zeleniny už nemusíte rozmýšľať, či nie je na odšťavenie príliš tvrdé. Stačí, keď sa budete držať toho, na čo máte vy a vaši blízki práve chuť. O zvyšok sa postará spomínaný odšťavovač s výkonným 1 000-wattovým motorom na zvládnutie najtvrdšieho ovocia dvomi rýchlosťami odšťavovania.

dTest HR187170 SK

A čistenie je hračka
Časy, keď bolo čistenie odšťavovača strašiakom, sú preč. Philips má na čistenie jednoducho talent, presnejšie povedané, má leštené sitko QuickClean, ktoré sa ľahko opláchne, a funkciu predčistenia. Do piesta stačí napustiť vodu, v zariadení sa vytvorí vodná fontána, ktorá zmyje všetky neželané vlákna z vrchnáka a premyje sitko. Navyše sú všetky odnímateľné časti umývateľné v umývačke.
V domácnosti má každý talent na niečo iné, odšťavovanie je úlohou pre Philips HR 1871/70 z Avance Collection.
www.philips.sk