Na trhu je množstvo výrobcov v rôznej kvalite, my však robíme všetko preto, aby naše produkty boli absolútnou špičkou na trhu.

Dôsledne vyberáme našich dodávateľov a pravidelne preverujeme kvalitu surovín. Neriadime sa iba otázkou ceny, zásadne nakupujeme suroviny podľa kvality! Veríme, že to oceníte. Vo výrobe sme zaviedli systém HACCP, ktorý dôsledne dodržujeme. Naše výrobky tak spĺňajú najvyššie kritéria kvality ako aj hygieny potravín.

Naša firma je v systéme ekologického poľnohospodárstva, používame výhradne suroviny v kvalite BIO (ORGANIC), čiže so zaručeným pôvodom, vypestované či vyprodukované v systéme bio-poľnohospodárstva, bez umelých hnojív, pesticídov a pod., všetky výrobky sú bez umelých farbív, chemických konzervantov a žiadne suroviny nepochádzajú z geneticky modifikovaných organizmov. Všetky suroviny sú počas spracovania a balenia pravidelne kontrolované.

Väčšina surovín z konopného semienka, ktoré používame vo výrobe však spĺňa aj kritériá kvality Halal a OU Kosher. Taktiež nepoužívame žiadne prísady, konzervanty a pod.

Naše recepty

konopná nátierka

sum_natierka_960Ak si predsa len potrebujete na raňajky niečo natrieť (napr. bezlepkový chlieb alebo ryžový pufovaný chlebík), doprajte si extrémne výživnú nátierku. Bezlepkové chleby obsahujú minimum bielkovín a veľmi málo prospešných nutrientov, a táto nátierka vám ich dodá viac než dosť! Výborná je aj samotná, môžete si ju natierať napr. na kolieska nakrájanej čerstvej cukety a vôbec nepotrebujete chlieb. Konopné semienko dodá nátierke hodnotné bielkoviny a zdravé omega – 3 mastné kyseliny, pohánka zase rutín a vlákninu. Potrebujete obyčajný mixér a fakt iba chvíľku času.

Ingrediencie
■ 1/2 hrnčeka lúpaného konopného semienka SUM
■ 1/2 hrnčeka celej pohánky (najlepšie svetlej, mecha-nicky lúpanej)
■ kúsok cukety alebo mrkvy (asi tak ½ šálky, keď nakrá-jate na kocky)
■ 5 lyžíc konopného oleja SUM
■ 1-2 cibule
■ trošku extra panenského olivového oleja
■ štipku morskej soli (najlepšie nerafinovanej)

na dochutenie:
■ 2 lyžice sójovej omáčky (kvalitnej, napr. shoyu alebo tamari)
■ 1/2 lyžičky kurkumy (môžeme použiť koreniny podľa chuti, napr. zázvor, majoránku, bazalku, chili…)
■ trošku čerstvej šťavy z citróna

Pohánku premyjeme a dáme variť v rovnakom množstve vody s troškou soli. Po 10 min. odstavíme a necháme vychladnúť. Cibuľu na jemno nakrájame a  osmažíme na olivovom oleji. Všetky ingrediencie dáme spolu do mixéra, pridáme koreniny, sójovú omáčku, citrónovú šťavu
a zmixujeme. Ak je nátierka veľmi hustá, môžeme priliať viac konopného oleja alebo trošku vody či rastlinného mlieka. Nátierka vydrží v chladničke niekoľko dní.

Pár tipov
■ Ak sa vám zdá nátierka málo slaná, môžete ju dosoliť
a dochutiť pridaním sójovej omáčky alebo umeoctu.
■ Experimentujte, použite koreniny či zeleninu podľa chuti.
■ Pohánku nemusíte variť, ak si ju večer premyjete
a namočíte do rovnakého množstva vody, pohánka si tak zachová „živé“ nutrienty.
■ Do nátierky môžete pridať aj iné semienka, napr. chia alebo ľanové semienko.
■ Používajte kvalitné a čerstvé suroviny, čo sa týka konopných surovín, ale aj iných, skúste značku SUM (www.sum.sk), všetky suroviny sú balené v prísne bezlepkovom režime, sú vegan a neobsahujú ani iné alergény.

konopné smoothie kakaové

sum_smoothie_960Žiť sa dá aj bez chleba a tieto raňajky vás nabijú na celé doobedie. Skúste „smoothie“, čiže hustý ovocný koktail plný vitamínov. Konopné semienko alebo konopný proteín dodá koktailu hodnotné bielkoviny, omega-3 mastné kyseliny, vlákninu a naozaj množstvo minerálov a  vitamínov. Potrebujete k tomu akurát dobrý mixér.

Pre dve osoby potrebujete
■ 2-3 lyžice konopného proteínu SUM (alebo aj celé konopné semienko, a to v prípade, že máte mixér, tzv. blender s otáčkami min. 20 – 30 tisíc za minútu)
■ 1-2 banány (alebo aj iné ovocie, napr. jablko, hrozno, broskyňa, melón…)
■ 2-3 lyžice kakaového prášku
■ 1-2 šálky rastlinného mlieka (ryžové, mandľové, kokosové), môžete nahradiť vodou, ovocnou šťavou alebo aj čajom

alternatívne ingrediencie
■ trošku škorice príp. vanilky
■ trošku zázvoru (čerstvý alebo prášok) príp. čili
Ovocie umyjeme, vyberieme jaderníky či kôstky, banán samozrejme ošúpeme, nakrájame a hodíme do mixéra. Pridáme všetky ostatné suroviny a 1 – 2 minúty mixujeme, prípadne prilievame tekutinu, aby bol koktail hustý tak akurát. Hotovo! Ak máte toho viac, môžete si koktail preliať do fľaše so širším hrdlom a popíjať doobeda
v práci, alebo aj odložiť do chladničky na ďalší deň. Smoothie vydrží bez problémov v chladničke 2 – 3 dni.

Pár rád
■ Zožeňte si dobrý mixér, 30 tisíc otáčok za minútu už       zmixuje naozaj všetko.
■ Ovocie a aj jeho množstvo môžete obmieňať podľa sezóny či chuti. Časom prídete na to, čo vám najviac vyhovuje, koľko koktailu z toho urobíte a koľko musíte pridať tekutiny.
■ Môžete pridať aj iné semienka (ľanové, chia, sezam, mak) alebo aj kokos, orechy, mandle…
■ Tekutinu (vodu, rastlinné mlieko, čaj) dávkujte podľa potreby, správny koktail by mal byť hustý, ale mal by sa dobre piť. Ak nebudete koktail piť hneď, spravte si ho radšej trošku redší, lebo časom zhustne.
■ Experimentujte, môžete prihodiť pár listov šalátu či špenátu, kúsok morskej riasy, trošku sypaného čaju (bylinkového, zeleného), štipku kurkumy…
■ Používajte kvalitné a čerstvé suroviny, čo sa týka konopných surovín, ale aj iných, skúste značku SUM (www.sum.sk), všetky suroviny sú balené v prísne bezlepkovom režime, sú vegan a neobsahujú ani iné alergény.