Celiakia sa prirovnáva k chameleónovi – má nespočetne veľa príznakov a komplikácií. Tak ako sa chameleón vie maskovat v prírode, aj toto celoživotné ochorenie spôsobené neznášanlivosťou lepku sa vie „schovat“ za príznaky, ktoré nemusia na prvý pohlad súvisiet s tráviacim traktom.

Včasná diagnostika celiakie je velmi dôležitá z pohladu prevencie možných komplikácií ale ajkvality života pacienta. Urcenie diagnózy je založené na viacerých vyšetreniach. Ako prvása zistuje prítomnost protilátok v krvi. Jednou z možností diagnostiky protilátok je aj použitierýchleho testu na celiakiu.

Rýchly test BIOHIT CELIAC má vysokú citlivost a presnost s akou vie potvrdit alebo vyvrátiť diagnózu celiakie. Vyšetrenie sa robí z kvapky krvi z prsta a výsledok je k dispozícii za 10 minút.

Rýchly test BIOHIT CELIAC je vhodný na:

  • potvrdenie alebo vyvrátenie podozrenia na celiakiu
  • kontrolu dodržiavania bezlepkovej diéty hlavne v prípade detí, kde nie je možné zabezpecit 100% dohlad nad stravovaním
  • kontrolu prvostupnových príbuzných, nakolko existuje 10 až 15 % pravdepodobnost, že budú mat tiež celiakiu. Preto by sa mali vždy vyšetrit aj ked nemajú zjavné tažkosti

Výhodou BIOHIT CELIAC testu je, že Vám ho urobí zdravotnícky pracovník (lekár alebo lekárnik), ktorý Vám zároven odporucí aj další postup. Zoznam ambulancií a lekární, kde Vás vyšetria rýchlym testom BIOHIT CELIAC, ako aj viac informácií nájdete na www.celiak.sk.

aloris_tital_test_celiakia1