Jednoduché a rýchle tyčinky sú výborné ako rýchle občerstvenie počas dňa či doplnenie paliva po cvičení. Sú sladké takým príjemným a nezaťažujúcim spôsobom. Jablko so škoricou im dodáva príjemne jesenný nádych a chrumkavá zmes semienok spojená s jemnou karamelovou príchuťou vláčnych medjou datlí uspokojí aj maškrtné jazyky.

1 červené jablko
1 čl škorica
1/2 šálky slnečnicové semienka
1/2 šálky ľanové semienka
1 šálka strúhaný kokos
8 ks medjoul datle
1 PL kokosový olej + 1 čl na panvicu
2 PL chia semienka

2 PL nesladené arašidové maslo

Na strednej panvici rozohrejeme 1 čajovú lyžičku kokosového oleja. Jablko nakrájame na malé kúsky a podusíme prikryté spolu so škoricou približne 7-8 minút do mäkka. Odložíme bokom a primiešame k nim chia semienka. Necháme zmes chladnúť približne 10 minút. Zatiaľ kuchynským robotom alebo výkonným mixérom spracujeme všetky suché ingrediencie. Rozmixovanú zmes vysypeme do veľkej misy a odložíme nabok. Odstránime kôstky z medjoul datlí a vložíme ich do kuchynského robota spolu s kokosovým olejom, arašidovým maslom a jablkami s chia semienkami. Pripojíme k suchej zmesi a vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do kokosovým olejom vymastenej formy na pečenie. Necháme tuhnúť v chladničke min. 15 minút, kým tyčinky nakrájame.