INGREDIENCIE

135 g   slnečnicových semienok
90 g   ľanových semienok
65 g   orechov (vlašské, lieskové orechy, mandle)
50 g   tekvicových semienok
145 g   pohankových vločiek
2   lyžice chia semienok
4   lyžice psyllia
1   lyžička morskej soli
1   lyžica medu
3   lyžice kokosového oleja
350 ml   vlažnej vody
POSTUP
Orechy rozsekajte na menšie kúsky a potom všetky suché ingrediencie zmiešajte dohromady v jednej väčšej mise. Pridajte k nim med, kokosový olej, vlažnú vodu a všetko spoločne premiešajte, aby sa tekutina dostala ku každému kúsku. (Ak je cesto moc ťažké, pridajte ešte jednu alebo dve lyžice vody).

Formu na chlieb si dobre vymažte kokosovým olejom, aby sa vám z nej dal po upečení chleba dobre vyklopiť. Cesto dajte do formy a dobre uhlaďte, aby malo hladký povrch, ale hlavne aby doliehalo až ku krajom formy. Cesto nechajte vo forme odpočívať najmenej dve hodiny alebo napríklad aj cez noc v chladničke.

Rúru si rozohrejte na 175 °C a potom vložte formu s cestom dovnútra na 25 minút. Potom formu vyberte z rúry a chleba opatrne vyklopte. Takto ho hore nohami vložte späť do rúry, teraz bez formy len na mriežku a pečte ďalších 30-40 minút. Dokiaľ nie je krásne upečený do hneda. Na poklepanie by mal vydávať dutý zvuk.

Máme na vás jednu veľkú prosbu, urobíme spolu taký výmenný obchod! Pretože sa na poli bezlepkového pečenie pohybujeme ešte len chvíľu, budeme veľmi radi, keď sa s nami podelíte o svoj overený recept. My ho radi vyskúšame a následne zverejníme na blogu. Píšte nám prosím na email: blog.kitchenstory@gmail.com.

zdroj: http://www.kitchenstory.cz/bezlepkovy-chleba-s-orechy-a-seminky/