1979Do slovenských obchodov sa vracia limitovaná edícia retro balení GRANKO. Vďaka tomu môžete mať známy obal GRANKO s dievčatkom Veronikou, ktorý bol uvedený ako historicky prvý už v roku 1979 a získal na konci roka 1980 cenu v súťaži Obal roka. Zaspomínajte si s horúcou šálkou obľúbeného kakaa na svoje detstvo. Zabehnite si pre svoje vlastné retro balenie GRANKA!

Nástup GRANKA na slovenský trh v roku 1979 spôsobil doslova senzáciu, rovnako ako retro hračky z tohto obdobia, akými boli napríklad tatrovka, „mončiči“ alebo populárne céčka. Úspech GRANKA spočíval predovšetkým v tom, že išlo o prvé granulované rýchlorozpustné kakao svojho druhu v ČSSR. Väčšina už existujúcich nápojov bola prevažne vo forme klasického prášku, ktorý sa musel osladzovať.

Viete, ako vznikol samotný názov GRANKO?
Názov vznikol vo verejnej súťaži, ktorá bola vyhlásená vedením Čokoládovní Kolín, kde sa kakao začiatkom roku 1978 vyrábalo. Celkom prišlo 394 odpovedí. Víťazným názvom bola zvolená skratka z pomenovania GRANulované KakaO – GRANKO. Zaujímavosťou je, že tento názov zhodne zaslalo sedem súťažiacich! Bolo teda rozhodnuté, že odmena za všetky tri umiestnenia bude spojená a z celkovej čiastky dostane každý výherca svoju sedminu – vtedy to bolo krásnych 428 Kčs.