Základom mnohých očistných kúr sú šťavy z čerstvého ovocia a zeleniny. S ich prípravou pomôžu odšťavovače a lisy na citrusy gorenje. Nová technológia filtrácie prináša hustejšie a jemnejšie odšťavovanie, suchšiu drvinu, väčšie množstvo džúsu a jeho lepšiu kvalitu. Na výber je niekoľko modelov s rôznym výkonom, dizajnom a variabilným príslušenstvom. Napríklad odšťavovač gorenje JC801G v sviežej zelenej farbe je vybavený extra veľkým XXL otvorom na vkladanie celých surovín, čo ušetrí čas a námahu so zdĺhavým krájaním na malé kúsky. Ku kvalite získanej šťavy prispieva mikrofilter pre dokonalú filtráciu a možnosť plynule nastaviť potrebnú rýchlosť. Príjemným bonusom je tichá, užívateľsky nenáročná a bezpečná prevádzka. Jednoduché je aj čistenie odšťavovača.

Hneď niekoľko výborných zdravých chodov naraz možno v priebehu chvíle prichystať v modernom parnom hrnci gorenje FS 900 W. Aj z doterajších odporcov zeleninových jedál sa razom stanú ich nadšení priaznivci – varenie v parnom hrnci totiž v zelenine zachová nielen všetky živiny prospievajúce ľudskému organizmu, ale tiež sviežu chuť, vôňu a vzhľad. A rovnako tak rybám, mäsu a ďalším druhom potravín. Parný hrniec gorenje FS 900 W má navyše funkciu Aroma Plus, ktorá umožňuje do špeciálnej nádobky vložiť sušené alebo čerstvé bylinky, vďaka ktorým bude uvarený pokrm ešte lepší! K dispozícii je tiež funkcia Quick Steam – rýchla para, pamäťová funkcia uľahčujúca prípravu obľúbených pokrmov a rad ďalších funkcií, ktoré zvyšujú užívateľský komfort.

Vďaka výkonnej sušičke potravín gorenje FDK 24 DW je na stole v priebehu chvíle zdravá desiata – sušené ovocie, zelenina či kúsky mäsa. Sušenie je jedným z najstarších a najjednoduchších spôsobov konzervácie. Šetrnou dehydratáciou, odstránením vody a vlhkosti, zostáva uchovaná nutričná hodnota potravín, príjemne sa koncentruje a zvýrazní chuť. Päť veľkých (v priemere 31 cm) odnímateľných, výškovo nastaviteľných zásobníkov, ponúka veľa priestoru na sušenie, vrátane veľkých kusov alebo hrubých plátkov. Jednoducho ovládateľný digitálny časovač s LED displejom možno nastaviť na 30 min. až 19 hod. a 30 min., rozsah použiteľných teplôt je 35°C až 70°C.

Zdroj Gorenje Slovakia www.gorenje.sk